Întrebări frecvente

 • Eliminarea focarelor de infecție ale tractului respirator
 • Ameliorarea afecțiunilor respiratorii și ORL
 • Prevenirea răcelii și gripei
 • Curățarea căilor respiratorii de particulele din fumul de țigară
 • Creșterea imunitatii generale a organismului
 • Diminuarea reacțiilor alergice de sezon
 • Detoxifierea organismului
 • Mineralizarea și hidratarea celulelor
 • Imbunătățirea funcționării aparatului digestiv
 • Regenerarea pielii și reducerea ridurilor
 • Reducerea stresului și a oboselii 
 • Reducerea efectelor negative la boli pulmonare cronice (astm, bronșită, pneumonie, fibroză chistică) 
 • Imunitate crescută împotriva răcelii comune și a gripei 
 • Reducerea efectelor la rinită, sinuzită, faringită, laringită 
 • Reducerea alergiilor la poluanții casnici și industriali 
 • Sindrom de sensibilitate multi-chimică diminuat 
 • Stimularea schimburilor de carbohidrați, proteine și apă 
 • Sinteza îmbunătățită a enzimelor, reducerea zahărului din sânge 
 • Microcirculația sângelui îmbunătățită
 • Îmbunătățirea bolilor de piele, cum ar fi psoriazis, eczeme, urticarie și erupții cutanate
 • Îmbunătățirea uleiului pentru piele 
 • Eliminarea sforăitului și un somn mai bun în general 
 • Scăderea oboselii, stărilor legate de stres, anxietate și depresie 
 • Creșterea capacității de concentrare și îmbunătățirea stării ADHD 
 • Creșterea activității proceselor metabolice 
 • Senzație de prospețime, relaxare și satisfacție

Salinoterapia este o abordare unică și naturală pentru ameliorarea simptomelor afecțiunilor respiratorii, a problemelor dermatologice și a alergiilor, cum sunt:

Afecțiuni respiratorii

Astm
Bronșită cronică
Bronșită astmatiformă
Sinuzită
Pneumonie
Răceli sezoniere
Emfizem pulmonar
Tuse convulsivă
Tuse tabagică
Laringită
Faringită
Amigdalita cronică
Otită
Infecții ale urechii
Rinită alergică
Alte alergii cu simptome respiratorii
Apnee (sforăit)
Pneumonii (după stadiu acut)
Infecții bronho-pulmonare
Răceală
Tuse
Infecții virale
Gripă
Infecții ale sinusurilor
Bronșită tabacică
BPOC (bronhopneumopatie cronică obstructivă)
Insuficiență respiratorie obstructivă
Alergii la poluanți industriali sau domestici
Silicoză grad I și II
Polipoză nazală / faringiană
Respirație șuierătoare
Edem mucosal
Fibroză chistică
Presiune pe piept
Infecții ale urechii
ADHD
Alergii / febra fânului
Tulburări acute frecvente ale căilor respiratorii
Infecție respiratorie
Boală bronșiectatică
Tusea fumătorului
Imbunătățirea performanței pulmonare pentru muzicieni, sportivi și cântăreți

Afecțiuni ale sistemului nervos

Stres
Oboseală cronica
Insomnie
Nevroze
Depresie
Anxietate
Migrene
Letargie

Afecțiuni dermatologice

Dermatită
Psoriazis
Eczeme
Acnee
Urticarie
Vindecarea pielii după operație

Alte afecțiuni

Dereglări metabolice
Deficit constituțional la copii, adolescenți și tineri
Stări prepuberale in cazul copiilor supraponderali și hiporeactivi
Disfuncții tiroidiene
Disfuncții digestive
Meteosensibilitate
Tabagism
Sedentarism prelungit
Ortostatism prelungit
Apnee (sforăit)
Sindrom de sensibilitate chimică multiplă

Salinoterapia este 100% naturală, sigură și fără medicamente, oferind o ușurare eficientă pe termen lung. 

Poate fi utilizat ca tratament complementar medicamentelor prescrise sau ca tratament unic. 

Atunci când salinoterapia este utilizată ca tratament complementar, aceasta poate crește eficacitatea și reduce cantitatea de medicamente prescrise.

 Întotdeauna consultați medicul înainte de a începe tratamente noi pentru a vă asigura că este potrivit pentru dvs.

Da.

Sarea, prin compoziția sa, este un puternic dezinfectant natural, fiind alcătuită in mare parte din sodiu si clor, ambele substanțe având puternic caracter dezinfectant.

Una dintre proprietățile naturale ale sării este că ucide bacteriile și virușii. 

Pereții sunt, de asemenea, acoperiți cu sare, ceea ce creează condițiile sterile din fiecare cameră.

Cu peste 30 de tone de sare pe pereții și podeaua sălilor de tratament, microclima salinei noastre cu sare este de 3 ori mai curată decât o sală de chirurgie sterilă dintr-un spital.

Prin urmare, este aproape imposibil să prindeți orice infecție sau să fiți afectat de bacterii sau viruși în timpul terapiei.

Sarea este un anti-bacterian natural și ucide aproape toate bacteriile și virușii la contact.

În plus, sistemul nostru de ventilație funcționează în mod constant pentru a circula aerul în camera de sare, extragând aerul uzat si eliberându-l in exterior.

Terapia cu sare, denumită și Haloterapie, este un tratament terapeutic simplu și natural în care aerosolii de sare sunt folosiți pentru a trata afecțiunile respiratorii, iritarea pielii și bunăstarea mentală generală într-un mediu controlat de climat. Aceste particule extrem de fine de sare pot pătrunde până in cele mai adânci zone ale plămânilor, la nivelul alveolelor pulmonare.

Sarea acționează ca un expectorant, accelerând eliminarea mucusului și îmbunătățind funcția pulmonară, în timp ce distruge bacteriile dăunătoare și calmează sistemul respirator. 

În timpul sesiunii de 60 de minute petrecute în salină, vă puteți relaxa, vă puteți bucura de muzică sau puteți citi în camerele noastre confortabile acoperite cu sare în timp ce respirați particule microscopice de sare. Respirația în sare este ca și cum ai curăța plămânii cu o periuță de dinți.

Terapia cu sare te îndepărtează de agitația vieții de zi cu zi și ajută la stres, depresie și anxietate. Nu există efecte secundare și fiecare sesiune de 60 de minute are loc în frumoasa noastră salină cu de sare de Praid și Himalaya, pentru a optimiza beneficiile tratamentului.

Pe măsură ce pășiți în salină și vă așezați pe scaunele noastre, veți intra într-o stare de relaxare, întinerire și vindecare pe care numai terapia cu sare o poate aduce.

Pentru a clarifica o concepție greșită despre terapia cu sare, camera cu sare nu este fierbinte ca o saună și nici excesiv de umedă. Temperatura în salină este între 18-20 C și umiditatea între 45-55%. Orice îmbrăcăminte poate fi purtată, deși îmbrăcămintea largă este cea mai bună atunci când este posibil.

Terapia cu sare ajută la susținerea sistemului imunitar al organismului în subțierea și eliminarea mucusului și în reducerea inflamației căilor respiratorii. Organismul este mai capabil să elimine alergenii și poluanții, deoarece mucusul se subțiază și constricția bronhiilor și bronhiolelor este redusă.

Terapia cu sare a evoluat din speleoterapie, care este expunerea prelungită la peșterile și minele subterane de sare. Multe țări, inclusiv Austria, Armenia, Bulgaria, Georgia, Germania, Ungaria, România, Rusia, Polonia și Ucraina folosesc clinici de speleoterapie de peste 100 de ani. 

Implică să petreci 2-3 ore sub pământ într-o peșteră de sare zilnic timp de 2-3 săptămâni. Haloterapia replică mediul peșterii sărate, dar necesită doar 60 de minute pentru a obține rezultate terapeutice.

Terapia cu sare este un mediu natural, neinvaziv și fără medicamente, unde veți respira într-un aerosol uscat care este inhalat pasiv într-o cameră special construită pentru a simula cea a unei peșteri naturale de sare. 

Această terapie implică respirația particulelor de sare microscopice care au un efect pozitiv asupra căilor respiratorii și a afecțiunilor pielii. Aerosolul uscat de clorură de sodiu din salină elimină particulele aeriene din căile respiratorii și ajută corpul să se curețe de toxine.

Particulele de sare transformă ionii pozitivi în ioni negativi, vitali în consolidarea sistemului imunitar al organismului.

Spre deosebire de o mină de sare, o sală de Haloterapie este amplasată convenabil într-un mediu controlat. Avem capacitatea de a controla nivelurile de umiditate și intervalul de temperatură. 

Microparticulele de sare sunt dispersate în cameră în timpul sesiunii de tratament de 60 de minute. Particulele, cu un diametru mai mic de 5 micrometri, sunt suficient de mici pentru a pătrunde adânc în plămâni, bronhii, bronșiole și alveole. 

Se realizează o acțiune de fluidizare a mucusului (deci implicit se elimină mai ușor), eliminare a toxinelor, a impurităților și majorității microorganismelor care prin depunere provoacă boli ale aparatului respirator, de refacere a elasticității membranelor celulelor, ducând astfel la curățarea căilor respiratorii de focarele de infecție, existente atât la adulti cât mai ales la copii. 

Aerosolii pot fi absorbiți și prin pielea expusă aerului din salină, ajutând în felul acesta la tratarea unor afecțiuni ale epidermei. 

Sarea, prin natura sa, este o substanță bactericidă, care nu permite dezvoltarea culturilor microbiene, comportându-se ca un puternic dezinfectant.

Prin depunerea și absorbtia ionilor salini la nivelul căilor respiratorii superioare și inferioare, conjugate cu proprietatea puternic higroscopică (absorbția apei), ia naștere efectul de diluție a depunerilor de impurități sau microorganisme, care provoacă boli și disfuncții respiratorii.

Salinoterapia implică inhalarea de aerosoli salini (prin petrecerea unui timp în interiorul salinei) prin care se tratează în special afecțiunile respiratorii.

Prin inhalarea aerosolilor salini, în mod natural de catre pacient, aceștia se depun partial pe căile respiratorii superioare, parțial în organele inferioare ale aparatului respirator (laringe, bronhii, alveole pulmonare). 

Se realizează o acțiune de fluidizare a mucusului (deci implicit se elimină mai usor), eliminare a toxinelor, a impurităților și majorității microorganismelor care prin depunere provoacă boli ale aparatului respirator, de refacere a elasticității membranelor celulelor, ducând astfel la curățarea căilor respiratorii de focarele de infecție, existente atât la adulți cât mai ales la copii. 

Aerosolii pot fi absorbiți și prin pielea expusă aerului din salină, ajutând în felul acesta la tratarea unor afecțiuni ale epidermei.

Sarea, prin natura sa, este o substanță bactericidă, care nu permite dezvoltarea culturilor microbiene, comportându-se ca un dezinfectant.

Prin depunerea și absorbția ionilor salini la nivelul căilor respiratorii superioare și inferioare, conjugate cu proprietatea puternic higroscopică (absorbția apei), ia naștere efectul de diluție a depunerilor de impurități sau microorganisme, care provoacă boli și disfuncții respiratorii. 

Concentrația de aerosoli salini din salina noastră ajunge până la 20 mg/m3, mult mai mare decât cea din salinele naturale, astfel că timpul necesar tratamentului se scurtează, salina noastră fiind de până la 4 ori mai performantă decât o salină naturală.

Sarea este formată in procent de 98% din ioni de Clor și Sodiu.
Clorul are rolul de a dezinfecta suprafața mucoaselor iar Sodiul are rolul de a atrage apa din interstiții, fluidificând secreţiile bronşice.

Ionii de clor şi iod au efect bactericid și virucid, adică bacteriile și virusii nu trăiesc în salină.

Impurităţile din căile respiratorii sunt eliminate atât în timpul ședinței cât și după, prin tuse, strănut sau rinoree.

In compozitia sării intră elemente chimice, o mulțime de substanțe minerale și particule care participă la normalizarea celor mai importante procese fiziologice ale organismului la mineralizarea și hidratarea lui.
In principal amintim: 

– calciu pentru rezistența corpului, sistemul nervos, sistemul osos

– iod pentru efect anti-sclerotic, normalizează transformarea grăsimilor în organism și protejează împotriva radiațiilor

– magneziul pentru ameliorarea alergiilor, funcționarea corectă a mușchilor, nervilor, inimii 

– potasiul pentru procesele metabolice 

sulful pentru procesele imunologice 

seleniul impotriva distrugerii de către radicalii liberi 

litiul pentru reducerea nivelului de stres

– manganul pentru sănătatea pielii, a oaselor și a cartilajelor 

– fierul – un remediu pentru anemie, îmbunătățește forța și concentrația musculară, reduce susceptibilitatea la infecție

– sodiu – susține echilibrul acid-alcalin în organism, presiunea osmotică și energia celulară.

– brom – scade tensiunea arterială, reglează sistemul nervos

Cristalul de sare, datorită compoziției sale chimice, este o sursă ideală de ioni negativi, recunoscută în general ca o sursă pentru crearea unui sentiment de bunăstare. 

Ionii negativi sunt atomi de oxigen încărcați cu un electron suplimentar. Sunt molecule inodore, insipide și invizibile pe care le inhalăm din abundență în anumite medii, cum ar fi lângă cascade, la plajă și în salină.

Sarea produce ioni negativi care aduc modificări ale chimiei creierului pentru a îmbunătăți starea de spirit, eliberarea de stres, stimularea energiei și ajută la somn.

Luați în considerare următoarele aspecte: 

 • Sarea din pământ (nerafinată) conține până la 84 de minerale diferite esențiale pentru corpul uman. Sarea găsită în supermarketuri este dezbrăcată de aceste elemente 
 • Sarea este necesară pentru un sistem imunitar sănătos și protejează organismul împotriva infecțiilor – de aceea lacrimile și transpirația dvs. sunt compuse în principal din sare 
 • Mușchii au nevoie de sare pentru a funcționa corect 
 • Sarea este un element anti-stres pentru organism și ajută la depresie 
 • Sarea absoarbe alimentele din tractul intestinal – acest lucru vă stimulează metabolismul în descompunerea particulelor alimentare 
 • Sarea stabilizează bătăile inimii și ajută la menținerea unei tensiuni constante 
 • Sarea întinerește pielea și previne iritarea

Sarea are multe alte funcții decât simpla reglare a conținutului de apă din corp.

Iată câteva dintre funcțiile mai vitale ale sării în organism:

 1. Sarea este importantă pentru reglarea echilibrului apei și pentru distribuția fluidelor pe ambele părți ale pereților celulari.
 2. Sarea este foarte importantă pentru buna funcționare a glandelor suprarenale.
 3. Sarea este eficientă în stabilizarea bătăilor neregulate ale inimii și, contrar concepției greșite că provoacă hipertensiune arterială, este de fapt esențială pentru reglarea tensiunii arteriale – împreună cu apa. Bineînțeles, proporțiile sunt critice.
 4. Sarea este vitală pentru extragerea excesului de aciditate din celulele din corp, în special celulele creierului. Aciditatea-alcalinitatea este echilibrată în mod constant de rinichi.
 5. Sarea este vitală pentru echilibrarea nivelului de zahăr din sânge, un element necesar la diabetici.
 6. Sarea este vitală pentru generarea energiei hidroelectrice în celulele din corp. Este utilizată pentru generarea locală de energie necesare celulelor.
 7. Sarea este vitală pentru stimularea nervilor, funcția creierului și pentru comunicarea celulelor nervoase.
 8. Sarea este vitală pentru absorbția particulelor alimentare prin tractul intestinal. (Sarea stimulează producția de acid clorhidric în stomac).
 9. Sarea este vitală pentru curățarea plămânilor de dopurile de mucus și flegma lipicioasă, în special în astm și fibroză chistică.
 10. Sarea este vitală pentru curățarea catarului (inflamația membranelor mucoase, în special a căilor respiratorii, însoțită de secreții excesive) și a congestiei sinusurilor.
 11. Sarea este un antihistaminic natural puternic (substanțe care neutralizează sau inhibă efectul histaminei, care este produsă de organism ca reacție la toxine sau substanțe producătoare de alergii. Histamina determină dilatarea vaselor de sânge, capacitatea crescută a vaselor de sânge de a absorbi, și scade tensiunea arterială).
 12. Sarea este esențială pentru prevenirea crampelor musculare, deoarece este implicată în contracția și expansiunea musculară.
 13. Sarea este vitală pentru a preveni producerea excesivă de salivă până la punctul în care curge din gură în timpul somnului. Necesitatea de a curăța în mod constant excesul de salivă indică lipsa de sare.
 14. Sarea este absolut vitală pentru a face structura oaselor fermă. Osteoporoza, într-un mod major, este rezultatul lipsei de sare și apă din organism.
 15. Sarea este vitală pentru reglarea somnului. Este un hipnotic natural.
 16. Sarea este un element vital în tratamentul diabeticilor.
 17. Sarea pe limbă va opri tusea persistentă uscată.
 18. Sarea este vitală pentru prevenirea gutei (inflamații dureroase ale articulațiilor) și a artritei gutoase.
 19. Sarea este vitală pentru menținerea sexualității și a libidoului (dorința sexuală).
 20. Sarea este vitală pentru prevenirea varicelor și a venelor păianjen de pe picioare și coapse.
 21. Sarea este vitală pentru comunicarea și procesarea informației celulelor nervoase pe tot parcursul funcționării creierului – de la momentul concepției până la moarte.
 22. Sarea este vitală pentru reducerea bărbiei duble. Când corpul este lipsit de sare, înseamnă că corpul este într-adevăr lipsit de apă. Glandele salivare simt lipsa de sare și sunt obligați să producă mai multă salivă pentru a lubrifia actul de a mesteca și a înghiți și, de asemenea, pentru a alimenta stomacul cu apă de care are nevoie pentru descompunerea alimentelor. Circulația către glandele salivare crește și vasele de sânge devin „scurse” pentru a alimenta glandele cu apă pentru a produce saliva. „Scurgerea” se varsă dincolo de zona glandelor, provocând o creștere a volumului sub pielea bărbiei, obrajilor și în gât.
 23. Buna sare de mare oceanică conține peste 84 de minerale cerute de organism. Unele dintre aceste minerale sunt necesare doar în cantități mici. Sarea de mare oceanică nerafinată este o alegere mai bună a sării decât alte tipuri de sare de pe piață. Sarea de masă obișnuită care este cumpărată în supermarket a fost dezbrăcată de elementele sale însoțitoare și conține aditivi, cum ar fi aluminiu pentru a-l păstra praf și poros, și iod sintetic (iodul este necesar doar în cantități mici de către organism). Aluminiu se depune în creier și este foarte toxic pentru sistemul nervos. Este dovedit ca una dintre principalele cauze ale bolii Alzheimer.
 24. 27% din sarea corpului se află în oase. Osteoporoza rezultă atunci când organismul are nevoie de mai multă sare și o ia din corp. Oasele sunt formate din 22% apă.

Salinoterapia are și un dezavantaj: nu este potrivită pentru absolut toate persoanele, așadar vă rugăm să consultați un medic specialist și să tratați următoarele afecțiuni înainte de începerea salinoterapiei, dacă suferiți de una dintre afecțiunile de mai jos:

Stadiul acut al bolilor respiratorii
Tuberculozã activă (tuberculoză pulmonară – TBC)
Boli neoplazice
Hipertensiune arterială necontrolate medicamentos sau oscilantă
Insuficiență cardiacă
Insuficiență renală sau transplant renal
Infarct miocardic
Hemoptizii (tuse cu sânge)
Insuficiență respiratorie
Boli infecto-contagioase
Boala Basedow
Cardiopatie cronică ischemică decompensatã
Cord pulmonar cronic decompensat
Micoze pulmonare
Cancer bronho-pulmonar
Boli contagioase
HTA gradul III
Hipertiroidism, boala Basedow
Sarcină avansată
Epilepsie sau alte afecțiuni neurologice ce pot determina pierderea stării de conștiență
Cardiopatie ischemică
Angină pectorală
Tuse cu sânge
Hemoragii
Claustrofobie

În mod normal, nu există efecte secundare. 

Dacă vă confruntați cu producții mucoase crescute sub formă de nas curgător sau tuse, acesta este modul natural de a curăța corpul de toxine, poleni și viruși.

Dacă ați fost fumător în trecut, este posibil să experimentați o perioadă de tuse și producere de mucoase, deoarece corpul dumneavoastră curăță în mod natural plămânii de toxinele reziduale.

Poluarea care s-a acumulat de-a lungul timpului este eliberată de sare și apoi este expulzată din cele mai adânci regiuni ale plămânilor. 

Puteți observa, de asemenea, o ușoară iritație a pielii, gâdilarea gâtului (gargară cu apă rezolvă acest lucru) și o iritare minoră a ochilor (utilizați picături pentru ochi).

Dacă ți-ai dori salina doar pentru tine sau pentru tine și o persoană dragă tie, ar trebui să inchiriezi salonul VIP cu 2 fotolii premium și în care vei petrece clipe de reala relaxare fără sa fii deranjat de nimeni.

Nivelul de sare absorbit de organism prin inhalare nu se poate compara cu nivelul de sare ingerată. Consumul de sare prea mare este legat de tensiunea arterială crescută, ceea ce poate crește riscul de atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale. 

Cu toate acestea, cu terapia cu sare, sarea pătrunde în sistemul respirator, nu în stomac, inimă și rinichi. În plus, concentrația de sare este de 0.5-10 mg / m3 (miligrame pe metru cub). Pentru a pune acest lucru în perspectivă, aportul zilnic recomandat de sare pentru un adult mediu este de 6 g (grame). 

Prin urmare, cantitatea de sare care intră în sistemul respirator este extrem de redusă. Chiar dacă mănânci acea cantitate în loc să o respiri, cantitatea de sare este nesemnificativă.

Nu. Terapia cu săruri trebuie folosită ca tratament complementar.

Oamenii care vin la terapie în salină constată adesea că își pot reduce dependența de anumite medicamente și că episoadele lor nu sunt la fel de frecvente sau severe. 

Cu toate acestea, trebuie să urmați întotdeauna sfatul medicului dumneavoastră și schema de medicamente prescrisă.

Vrem ca toți cei care vizitează salina SalRegia să aibă o experiență plăcută. Vă rugăm să NU purtați parfum, apă de colonie, uleiuri esențiale sau produse parfumate în camera de sare. De asemenea, hainele care emană mirosuri neplăcute sunt interzise in interiorul salinei.

Persoanele cu sensibilitate la parfum, migrene, astm și alergii sunt puternic afectate. Vă rugăm să vă abțineți de la fumat înainte de a intra în unitatea noastră. Este posibil să vi se solicite să vă reprogramați sesiunea în altă perioadă.

Tratamentul este potrivit pentru copii incepând de la vârsta de cel puțin 6 luni. Copiii par să răspundă la terapie chiar mai repede decât adulții.

Salina SalRegia se concentrează în mod special pe copii cu o sală de tratament special concepută pentru ei. 

Am creat în acest scop un loc de joacă dedicat pentru cei mici, unde se vor simți în largul lor alături de numeroase jucarii care imbie la joacă.

Ați încercat vreodată să irigați nasul unui copil cu soluție salină sau să folosiți o mască de inhalare? Haloterapia o face simplă și mai eficientă. 

Copiilor le place să se joace în camera de activități, neștiind că sunt tratați. 

Dacă copilul dumneavoastră a luat medicamente pentru o vreme, dar rezultatul tratamentului nu este satisfăcător, ar putea fi util să încercați Haloterapia. De fapt, în țările în care haloterapia se practică în medicina obișnuită, medicii recomandă părinților să încerce acest remediu natural înainte de a pune copiii pe medicamente sau cel puțin să-l folosească alături de medicamente pentru a evita dozele mari. 

Copiii tratați cu hormoni puternici (steroizi) prezintă un risc crescut de fracturi osoase și de întârziere a creșterii. Se spune că haloterapia este 75 – 98% eficientă și ar putea reduce posibilitatea efectelor secundare ale tratamentului intensiv medicamentos.

Terapia cu sare nu este doar sigură pentru copii, ci este foarte recomandată. Este un tratament 100% fără medicamente, neinvaziv și confortabil, fără efecte secundare sau potențiale pericole pentru sănătate. De fapt, copiii răspund la terapie chiar mai repede decât adulții.

Terapia cu sare este un tratament complet fără medicamente pentru copii și adulți. Copiii sunt mai predispuși la probleme respiratorii, deoarece preiau mai mulți viruși, iar plămânii nu sunt pe deplin dezvoltați până la vârsta de 9 ani. În plus, mediul extern este plin de substanțe poluante pe care copiii le păstrează mai greu la distanță.

În timp ce medicamentele sunt utile pentru bolile cronice, există unele efecte secundare asociate cu utilizarea repetată sau pe termen lung.

Terapia medicamentoasă continuă este asociată cu posibila dezvoltare a reacțiilor alergice sau toxice, dezvoltarea rezistenței la antibiotice, dezechilibrul bacteriilor intestinale și creșterea excesivă a drojdiei. 

Steroizii utilizați pentru respirație și probleme ale pielii pot afecta, de asemenea, creșterea la copii, densitatea osoasă mai mică, contribuind la cataractă, glaucom și vânătăi. 

Haloterapia poate juca un rol important în prevenirea și tratamentul răcelilor obișnuite. Cel mai bun moment pentru a trata răceala este la debut.

Tratamentul cu haloterapie la primul semn al simptomelor de răceală ajută la eliminarea sau reducerea mucusului și a inflamației sistemului respirator.

Acest lucru ajută la oprirea frigului fără medicamente și reduce consumul de medicamente eliberate pe bază de rețetă. Acest lucru este deosebit de important pentru copii și adulți cu astm, deoarece răceala obișnuită este un factor declanșator pentru astm.

INDICAȚII TERAPEUTICE

# TRATAMENTE

Astm 

12-14

Astm (FEV1>60%)

14-18

Astm (FEV1<60%)

18-21

Bronșită obstructivă cronică

14-18 

FEV1>60%

14-18

FEV1<60%

18-21

Rinită alergică

12-14

Bronșită non-obstructivă cronică

12-14

Bronșită cronică recurentă

12-14

Fumători

12-14

Infecție virală acută a cailor superioare

5-7

Boala bronșiectatică

20-25

Fibroză chistică

20-25

Rinită cronică

12-14

Faringită cronică

12-14

Amigdalită

12-14

Sinuzită cronică

12-14

Sinuzită acută

5

Neurodermatită, dermatită atopică

12-18

Psoriazis

12-18

Infecții cutanate purulente

12-18

Vindecarea cicatricilor post operatorii

12-18

Sensibilitate chimică multiplă

12-14

Sindromul clădirii bolnave

12-14

Contact cu poluanți industriali și casnici

12-14

Pentru persoanele cu răceli, simptome gripale, infecții ale urechii sau alte disconforturi respiratorii temporare, 1 până la 8 ședințe pot fi foarte eficiente.

Pentru afecțiunile respiratorii și dermatologice cronice, cum ar fi astmul bronșic, sinuzita, alergiile, psoriazisul etc., este recomandat să finalizați 12 până la 30 de ședințe de câte 60 de minute fiecare, într-o perioadă de timp cât mai scurtă posibil.

Tratamentul în cameră cu sare este cel mai eficient atunci când este administrat cel puțin de două ori pe săptămână sau mai frecvent.

Este recomandabil să repetați terapia de 1 până la 3 ori pe an pentru a menține rezultatele pozitive.

În scopuri recreative, de relaxare și de ameliorare a stresului, sesiunile pot fi luate de câte ori doriți.

Mii de pacienți au fost tratați cu succes prin speleoterapie (tratament în peșteri naturale de sare) în Canada, Rusia, Ungaria, România, Polonia, Austria și Germania de la începutul anilor 1900. 

De asemenea, au fost efectuate studii clinice, iar rezultatele demonstrează că, după o serie de tratamente finalizate într-un interval de timp prescris (de două ori pe săptămână), respirația pacienților a devenit mai puțin dificilă, simptome precum strănut, tuse, respirație șuierătoare și dificultăți de respirație au fost îmbunătățite, iar consumul de medicamente a scăzut semnificativ.

Sarea are capacitatea naturală de a echilibra sarcina pozitivă din corpul nostru prin legarea ionilor pozitivi excesivi cu ionii negativi ai sării. 

Forțele de neutralizare a sării elimină vibrațiile electromagnetice încărcate și dăunătoare pozitive din mediul nostru (electro-smog), precum și din corpul nostru.

Prin urmare, terapia cu sare are efecte de stres și relaxare.

Consumul excesiv de sare este legat de hipertensiunea arterială, care poate crește riscul de atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale. 

Cu toate acestea, în timpul terapiei cu sare respirați aerosol salin uscat în sistemul respirator, fără a-l ingera în tractul digestiv.

În plus, cantitatea de sare pe care o respirați este atât de mică încât, chiar dacă ați mânca această cantitate, nu ar reprezenta un risc pentru sănătate.

Terapia cu săruri nu necesită îmbrăcăminte specială. Îmbrăcămintea de stradă confortabilă sau îmbrăcămintea pentru exerciții este cea mai bună. Pantofii vor putea fi purtați dar peste ei veți incălța botoși de unică folosință pentru a vă acoperi picioarele sau șosete pentru a merge pe suprafața sărată a camerelor.

Cei cu afecțiuni ale pielii pot alege să poarte haine lejere pentru expunerea maximă la sare. Vă punem la dispoziție învelitoare chirurgicale pentru pantofi pentru a vă acoperi picioarele. 

Pentru copii, le cerem să vină la ședințe în haine curate și fără murdărie sau noroi și șosete curate, deoarece învelișurile de pantofi pe care le oferim pot fi prea mari pentru a rămâne pe picioare în timp ce se joacă în sala de sare.

De asemenea, solicităm copiilor cu părul lung să-l poarte într-o coadă de ponei sau un coc pentru a minimiza cantitatea de păr de pe podeaua camerei sărate. 

Puteți purta orice vă simțiți confortabil, deoarece veți rămâne complet îmbrăcat pentru sesiune.

Vă rugăm să veniți cu haine curate, care nu emană mirosuri, deoarece sarea este sensibilă la mirosuri puternice și este posibil ca să se impregeneze in sare. 

Terapia cu sare este o metodă de tratament naturală fără riscuri. În timp ce produsele farmaceutice moderne oferă o ameliorare eficientă a bolilor cronice, există adesea efecte secundare grave asociate cu utilizarea repetată sau prelungită.

Terapia medicamentoasă continuă este asociată cu dezvoltarea posibilă a reacțiilor alergice sau toxice, dezvoltarea speciilor de microorganisme tolerante la antibiotice, răspândirea disbiozei și distrugerea sistemului imunitar pe termen lung. 

Terapia cu sare, pe de altă parte, oferă o ameliorare eficientă pe termen lung, fără efecte secundare și poate fi utilizată ca tratament primar sau ca tratament complementar medicamentelor prescrise.

Sarea uscată este mai eficientă decât sarea umedă (soluție salină). Sarea uscată este foarte concentrată în ioni negativi. 

Suprafețele interioare ale căilor respiratorii sunt încărcate pozitiv și, prin urmare, atrag sarea uscată în căile respiratorii, unde este cea mai benefică.

De asemenea, se știe că soluția salină provoacă o anumită hiperactivitate bronșică. Aerosolul cu sare uscată, utilizat cu temperatura și umiditatea potrivite, ca într-o cameră de haloterapie, evită umflarea bronșică și spasmul. 

De asemenea, ingerați mai puțină sare în timpul unei sesiuni de Haloterapie de 60 de minute decât doza primită în timp ce inhalați aerosol umed de clorură de sodiu (soluție salină). 

În cele din urmă, se știe că oamenii contractă infecții grave din apa nesterilă utilizată în terapiile saline umede. Acest lucru nu se poate întâmpla în cazul aerosolului cu sare uscată.

 • Face pielea mai rezistentă la bacterii
 • Scade umflarea și inflamația
 • Normalizează echilibrul pH-ului pielii
 • Crește turgorul (elasticitatea și hidratarea pielii)
 • Stimulează creșterea și ajută la repararea / regenerarea pielii
 • Crește permeabilitatea pielii (vă ajută produsele cosmetice să funcționeze mai bine)
 • Scade mâncărimea, vindecă fisurile, fisurile și zgârieturile pielii
 • Îmbunătățește circulația pielii, care este utilă după operațiile estetice și tratamentele de reducere a celulitei
 • Indicat pentru:

        ◦ Eczeme

        ◦ Psoriazis în faza de întreținere

        ◦ Dermatită atopică

        ◦ Hipersecreție sebaceoasă (grăsime și mătreață)

        ◦ Ciuperca

        ◦ Stări postoperatorii (chirurgie estetică)

        ◦ Acnee

        ◦ Celulita

 • Fortifică bariera de protecție a pielii
 • Stimulează microcirculația
 • Reduce efectele inflamatorii, anti-bacteriene și anti-edematoase
 • Ajută la normalizarea echilibrului pH-ului pielii
 • Promovează regenerarea sănătoasă a țesuturilor
 • Promovează elasticitatea
 • Facilitează penetrarea mai profundă a produselor de îngrijire a pielii
 • Șterge foliculii afectați pentru a preveni formarea acneei
 • Favorizează exfolierea delicată

Pentru a beneficia de un tratament cât mai plăcut și mai confortabil vă rugam să urmați următoarele reguli:

1. In salina se intra obligatoriu incaltati cu botosei de unica folosinta sau botosi de casa pentru copii. Nu se sta in picioarele goale.
2. Temperatura din salina este de ~20°, de aceea recomandam sa veniti imbracati corespunzator. Umiditatea este mentinuta constanta in jurul valorii normale de 60%, ceea ce va garanteaza o sedere placuta.
3. Salina poate fi folosita atat de catre persoanele cu probleme respiratorii cat si de catre persoanele sanatoase.
4. Este recomandat sa aveti servetele la dumneavoastra pentru ca adesea din cauza sarii, mucoasa nazala se irita temporar. Dupa folosire, se arunca doar la cosul special.
5. Este recomandat ca cei mici sa vina imbracati cu haine nepretentioase.
6. Este recomandat ca cei mici sa aibe la ei un alt set de haine de schimb, astfel ei putand sa fie lasati liberi sa se joace prin sare.
7. În caz de criza astmatica, senzatie de ameteala sau lesin trebuie sa parasiti salina imediat, si sa va adresati angajatilor de la receptie.
8. Bijuteriile din metal sau metal prestios trebuie scoase inainte de a intra in salina; centrul nu isi asuma raspunderea pentru degradarea acestora.
9. Este recomandat ca inainte de a incepe terapia cu sare sa se consume cca. 0,5 l apa, iar dupa sedinta sa nu se consume alimente sau lichide timp de minim o jumatate de ora, pentru ca efectele salinoterapiei sa fie maxime.
10. In interiorul salinei este interzis accesul sau consumul de alimente sau bauturi.
11. Este permis accesul cu ziare, reviste, carti, laptop, telefon mobil.
12. Este interzis sa deranjati persoanele aflate in salina prin ascultare de muzica pusa pe difuzor, convorbiri la volum ridicat sau zgomote deranjante.
13. Va rugam sa nu folositi parfum inainte de intrarea in salina.
14. Va rugam sa pastrati curatenia. Copiii nu se vor urca cu picioarele pe scaune, iar la finalul sedintei, jucariile se vor strange la locul de joaca.
15. Este interzisa scoaterea sarii din incinta salinei.
16. Este interzis sa arunce cu sare, sa rastoarne mobilierul salinei, sa deranjeze pe ceilalti copii sau sa intre si sa deranjeze adultii.
17. Copiii sub 2 ani au voie doar cu recomandarea expresa a medicului si numai insotiti de un adult.
18. Copii sub 10 ani au acces numai insotit de adult / supraveghetor.
19. Este interzis accesul in incinta a persoanelor aflate sub influenta alcoolului sau a substantelor narcotice, a persoanelor cu haine murdare, rupte sau urat mirositoare, a persoanelor insotite de animale.