SalRegia - Salina Bucuresti | Beneficii

Beneficiile salineiCe beneficii concrete iti ofera salina ?

Te vei simti eliberat/a pentru ca iti curăţă căile respiratorii pana la nivelul alveolelor pulmonare.
Fumatorii sunt ajutati sa elimine mult mai repede si mai bine depunerile de pe peretii sistemului respirator.
Usureaza respiratia, scade factorii ce produc sforaitul.
Reduce multe suferinte ale copiilor. Le creste capacitatea de a rezista in fata atacurilor bolilor de sezon, a formelor diverse de infectii transmise in comunitate (gradinita, scoala, afterschool, cluburi, cercuri etc.)
Starea de bine a organismului este mult mai indelungata. Actioneaza mult mai ferm si mai profund, în comparatie cu tratamentele medicamentoase echivalente.
Vigoarea corpului creste indiscutabil. Te ajută sa cresteti imunitatea organismului, rezistenta in fata atacurilor bolilor.  
Iti reduce semnificativ riscul de revenire a virozelor cat si amplitudinea acestora.
Scade suferintele generate de afectiunile ORL. Iti elibereza caile structurii ORL de produsul infectiilor. Rinitele, sinuzitele, otitele vor fi mult mai usor de invins impreuna cu aerosolii salini din salina noastra.
Copiii vor fi mai linistiti pentru ca amigdalitele si polipii primesc un puternic sprijin prin actiunile antiinflamatorii ale sarii. Spatiul salinei ii indeamna la joaca asa ca il accepta cu bucurie.
Chinul alergiilor poate fi invins. Iti reduce sensibil formele de manifestare, durata si intensitatea alergiilor.
Tensiunile interioare, migrenele, oboseala vor fi diminuate. Vei constata ca este un excelent antistress. Iti creste capacitatea de apărare faţă de factorii care ne influentează negativ în acestă formă.
Nu exista suferintele secundare ca cele produse de medicamente.

Procentul de ameliorari si vindecari este de 87%.

Ce este salinoterapia?

Salinoterapia sau Haloterapia este o terapie naturala, minim invaziva, care presupune expunerea la aerosoli salini, fapt dovedit stiintific prin numeroase studii de specialitate ca realizeaza o purificare a cailor respiratorii, stimuleaza eliminarea secretiilor de la nivelul bronhiilor, reduce simtitor iritatiile si inflamatiile si totodata calmeaza tusea.

Ce sunt aerosolii?

Aerosolii se definesc ca fiind micro-particule, aflate in suspensie într-un mediu gazos, respectiv atmosfera. Acesti aerosoli pot fi micro-particule solide, lichide sau gazoase care pot ramane in atmosfera cateva ore sau chiar zile, saptamani, ani. Durata de plutire este conditionata de umiditate, temperatura, miscare a aerului, variatii de presiune etc. In cadrul salinei am investit resurse pentru a va oferi cele mai bune conditii, asigurandu-ne ca exista o concentratie de aerosoli optima. Efectele benefice sunt imediate, drept dovada, din primele 5 minute petrecute in salina noastra, veti simti un usor gust sarat in gura.

Ce este sarea

In compozitia sarii intra 37 de elemente chimice, o multime de substante minerale si particule care participa la normalizarea celor mai importante procese fiziologice ale organismului la mineralizare si hidratarea lui. In principal amintim iodul necesar pentru functionarea tiroidei, magneziul pentru ameliorarea alergiilor, functionarea corecta a muschilor, nervilor, inimii; calciul pentru tesutul osos, fierul pentru eliminarea toxinelor si cresterea imunitatii; potasiul pentru procesele metabolice; sulful pentru procesele imunologice; sodiul pentru tensiunea arteriala; seleniul impotriva distrugerii de catre radicalii liberi; litiul pentru reducerea nivelului de stres; manganul pentru sanatatea pielii, a oaselor si a cartilajelor.
De zeci de ani, in salinele terapeutice naturale se trateaza cu succes mii de pacienti cu probleme respiratorii. Noi am facut mai accesibil acest tratament, aducandu-l la suprafata.

Cum actioneaza aerosolii salini

Salinoterapia implica inhalarea de aerosoli salini (prin petrecerea unui timp în interiorul salinei) prin care se trateaza în special afectiunile respiratorii.

Prin inhalarea aerosolilor salini, în mod natural de catre pacient, acestia se depun partial pe caile respiratorii superioare, partial în organele inferioare ale aparatului respirator (laringe, bronhii, alveole pulmonare) si realizeaza o actiune de fluidizare a mucusului (deci implicit se elimina mai usor), eliminare a toxinelor, a impuritatilor si majoritatii microorganismelor care prin depunere provoaca boli ale aparatului respirator, de refacere a elasticitatii membranelor celulelor, ducând astfel la curatarea cailor respiratorii de focarele de infectie, existente atât la adulti cât mai ales la copii. Aerosolii pot fi absorbiti si prin pielea expusa aerului din salina, ajutând în felul acesta la tratarea unor afectiuni ale epidermei. Partea buna este ca nu trebuie sa mergi neaparat într-o salina naturala ca sa-i oferi copilului tau posibilitatea de a se trata în acest mod.
Sarea, prin natura sa, este o substanta bactericida, care nu permite dezvoltarea culturilor microbiene, in multe cazuri comportandu-se ca un dezinfectant. Prin depunerea si absorbtia ionilor salini la nivelul cailor respiratorii superioare si inferioare, conjugate cu proprietatea puternic higroscopica, ia nastere efectul de dilutie a depunerilor de impuritati sau microorganisme, care provoaca boli si disfunctii respiratorii.

Precautii salinoterapie

Salinoterapia are si un dezavantaj: nu este potrivita pentru absolut toate persoanele, asadar va rugam sa consultati un medic specialist si sa tratati urmatoarele afectiuni înainte de începerea salinoterapiei, daca suferiti de una dintre afectiunile de mai jos:


Tuberculoza pulmonara, micoze pulmonare
Cancer bronho-pulmonar
Boli contagioase
HTA gradul III
Hipertiroidism, boala Basedow
Sarcina avansata
Epilepsie sau alte afectiuni neurologice ce pot determina pierderea starii de constienta
Insuficienta respiratorie
Cardiopatie ischemica
Hipertensiune arteriala
Insuficienta cardiaca
Infarct miocardic
Cord pulmonar cronic decompensat
Angina pectorala
Tuse cu sange
Hemoragii
Boli neoplazice
Claustrofobie

Dupa efectuarea salinoterapiei nu se bea apa si nu se mananca timp de 20 de minute.