Afectiuni respiratorii comune, cauzele acestora si metode de tratament
Problemele respiratorii sunt din ce in ce mai frecvente in ultimii ani. Iata care sunt cele mai comune afectiuni respiratorii si care sunt cauzele acestora.
Unul din trei occidentali sufera de o afectiune respiratorie comuna. Problemele respiratorii pot fi cauzate de numerosi factori, printre care infectiile virale si bacteriene, poluarea, fumatul, alimentatia deficitara, toxinele si alergiile alimentare, un stil de viata stresant si sedentar, precum si abuzul de antibiotice.
Febra fanului
Rinita alergica sau febra fanului este o inflamatie a mucoaselor nazale care poate fi sezoniera sau cronica. Simptomele tipice includ mucozitati, stranut, congestie nazala si senzatie de mancarime a ochilor, nasului si gatului.
Febra fanului poate aparea ca un raspuns autoimun al corpului in urma expunerii la un alergen precum polen, praf, par de animal, pori de mucegai, medicamente, anumite alimente si chiar unele parfumuri.
Poate declansa urticarie, eczema, afectiuni digestive, dificultati de respiratie, umflaturi, dureri de cap si chiar sindromul oboselii cronice.
Febra fanului este o afectiune a sistemului imunitar. In acelasi fel in care sistemul imunitar reactioneaza la prezenta unui virus sau bacterie, in acelasi mod percepe si grauntele de polen sau particulele de praf ca pe intrusi. Acest lucru determina sistemul imunitar sa reactioneze exagerat.
Astmul
Astmul este deseori o afectiune cronica in care muschii moi din jurul cailor respiratorii care intra in plamani incep sa aibe spasme, ingustand caile bronhice de trecere si facand foarte dificila intrarea si iesirea aerului in si din plamani, datorita secretiilor excesive de membrana mucoasa care blocheaza bronhiolele.
Astmul se manifesta de obicei prin crize de astm. Acestea incep cu o tuse neproductiva, urmata de o dificultate tot mai mare de a respira.
Multi agenti alergeni si de mediu pot cauza atacurile de astm, inclusiv polenul, praful, mucegaiul, parul de animal, penele, fibrele textile, detergentii, poluarea si fumatul.
Graul, laptele si ouale sunt alimentele cele mai susceptibile pentru a cauza un atac de astm, la fel si aditivii si conservantii alimentari. Din nou, sistemul imunitar este cel responsabil.
Pneumonia
Definita ca o inflamatie severa a plamanilor, pneumonia este cauza infectioasa principala cauzatoare de moarte in randul copiilor din intreaga lume, responsabila pentru 15% dintre decesele copiilor sub 5 ani.
Pneumonia este cauzata de numerosi agenti infectiosi, printre care virusi, bacterii si ciuperci. Simptomele includ dureri in piept, tuse, dificultati de respiratie, febra si tremur sau frisoane.
Pneumonia este mai des intalnita in timpul lunilor de iarna si se manifesta de obicei la persoanele cu imunitate scazuta. Cei ce sufera de afectiuni cronice la plamani, boli debilitante si cei ce utilizeaza medicamente imuno supresoare sunt in special vulnerabili.
Desi antibioticele sunt o solutie la care se recurge in mod normal si au redus rata mortalitatii cauzata de pneumonie, utilizarea acestora a raspandit gama de patogeni responsabili de boli si au generat alte afectiuni cronice de sanatate.
Exista si remedii mai naturale ce merita incercate.
Sinuzita
Sinuzita este inflamarea membranelor mucoaselor de la nivelul cavitatilor sinusurilor. Sinuzita poate fi acuta (infectie a sinusurilor) sau cronica, atunci cand inflamatia persista poate implica o infectie redusa cu reveniri ocazionale.
Simptomele cronice includ secretii constante post nazale, congestie a capului, dureri de cap sau faciale, oboseala, un simt redus al mirosului si scurgeri nazale.
Multi factori interni si externi pot declansa inflamatia si infectia sinusurilor. Pericolele externe includ fumatul de trabucuri, virusuri , aer uscat, aer rece, poluanti din aer.
Factorii interni includ alergiile alimentare si sensibilitatile la anumite alimente, GERD (refluxul gastro esofagian), infectiile dentare, problemele structurale (precum deviatia de sept), stresul emotional si imunodeficienta.
Abuzul de antibiotice, precum si consumul de alimente procesate au creat o adevarata epidemie de Candida albican, care este o cauza principala a sinuzitei cronice.
Cum ne ajuta salinoterapia in lupta cu afectiunile respiratorii?
Nu le lasa sa iti afecteze sanatatea si starea de bine, vino la salina pentru o cura de aerosoli si efectele acestor afectiuni se vor reduce considerabil. Totul natural si fara efecte adverse!
O metodă foarte eficientă de tratament pentru afectiuni respiratorii comune este salinoterapia.
Aerosolii salini uscați sunt particule extrem de fine de sare, care pătrund in tractul respirator, unde se va produce o fluidificare a mucusului acumulat in exces și astfel, prin eliminarea mucusului, va dispărea iritatia mucoaselor.
Totodată, sarea, fiind un puternic dezinfectant, curăță și igienizează zona, aducând numeroase beneficii și implicit reducerea simptomelor bolii.
Pentru a fi eficientă, o cură de tratament pentru ar trebui să conțină cel putin 10 ședințe care să fie efectuate cu o frecvență de 2-3 ședințe pe săptămână.
De ce să alegi Salina Bucuresti SalRegia?
Salinoterapia este o metodă eficientă non-invazivă și 100% naturală de tratament pentru multiple afecțiuni respiratorii și alergii cu ajutorul aerosolilor salini uscați.
Click pe link pentru a vedea Listă prețuri salină. Abonamente sau ședințe ocazionale.
De acum cum poți achiziționa direct din site pachetul potrivit pentru tine.