Există câteva reguli generale de bună purtare pe care ne dorim ca toți vizitatorii salinei să le respecte.

Reguli generale de conduită

Informații importante – bine de știut înainte de vizita la salină


Pentru că ne dorim ca toți vizitatorii salinei să se poată bucura în mod optim și cât mai plăcut de toate beneficiile pe care le oferă Salina SalRegia, vă rugăm să citiți cu atenție toate informatiile prezentate mai jos. Vă mulțumim anticipat!

 

►   Accesul se face doar cu programare. Scopul programărilor este să ne asigurăm că este spațiu suficient și confortabil pentru toți vizitatorii salinei la ora la care doriți să ne vizitați.

►   Durata unei ședințe este de 60 de minute și începe întotdeauna la ora programată, nu la ora sosirii. Vă rugăm să respectați ora la care v-ați programat pentru a nu supraaglomera spațiul salinei.

►   Încălțăminte de interior. În salină este obligatoriu să purtați botoși de unică folosință pe care îi găsiți în mod gratuit la recepție. Pentru copii este în regulă să aduceți o pereche în plus de șosete curate nepurtate sau botoși de interior pe care îi încălțați înainte de a intra în camerele cu sare. Este esențial să nu vă descălțați și să nu stați cu picioarele goale. La plecare, botoșii folosiți se aruncă doar la coșul special din recepție.

►   Pentru că în salină temperatura este in jurul a 22 grade Celsius, este bine să vă asigurați că aveți îmbrăcăminte adecvată. Este de preferat să optați pentru îmbrăcăminte lejeră și confortabilă.

►   Umiditatea este în medie 50%, un prag normal ce vă permite un confort optim.

►   Nu este permis consumul de băuturi sau alimente în camerele cu sare. Eficiența tratamentului va scădea deoarece sarea acumulată în tractul superior se va curăța în urma consumului. În plus ne dorim ca de fiecare dată când ajungeți la noi să găsiți sarea de pe podea curată.

►   Nu este permis accesul cu geacă, rucsac sau sacoșe voluminoase în camerele cu sare.

►   Conform terapeuților în salinoterapie, pentru maximizarea efectelor benefice ale salinoterapiei, vă recomandăm ca după ședință să nu consumați lichide ori alimente timp de cel puțin 30 de minute.

►   Salina este destinată atât persoanelor care acuză anumite afecțiuni ori probleme de respirație, ci și celor care au o stare bună de sănătate.

►   Persoanele cu temperatură, febră, tuse productivă sau în primele 3 zile de la debutul acesteia nu pot intra în salină, atunci este perioada de maximă contagiozitate.

►   Sarea poate să irite ușor mucoasa nazală, motiv pentru care este posibil să aveți secreții. Acesta nu este un lucru rău, doar că vă rugăm să vă asigurați că aveți la dumneavoastră șervețele nazale pe care să le aruncați după folosire doar la coșurile special amenajate in interior. Nu este permis schimbul scutecelor in camerele cu sare.

►   Asigurați-vă că v-ați documentat înainte de vizita la salină cu privire la afecțiunile pentru care salinoterapia este contraindicată. Consultați în acest scop secțiunea de contraindicatii din meniul întrebări frecvente.

►   Atenție: Dacă dumneavoastră, un membru care vă însoțește sau o persoană pe care o observați în salină are o criză de astm, acuză senzație de amețeală ori chiar leșină, este important să vă adresați imediat angajaților noștri de la recepție. Persoana în cauză trebuie să iasă rapid din salină.

►   Sarea și mediul din salină pot deteriora bijuteriile din metale prețioase sau aparatura electronică. De aceea, recomandăm de fiecare dată să nu purtați bijuterii în salină și să limitați folosirea aparaturii electronice. Vă rugăm să înțelegeți că nu ne putem face responsabili pentru degradarea acestora.

►   Salina artificială este un mediu excelent pentru recuperare și relaxare, motiv pentru care vă încurajăm să aduceți și să citiți un ziar, o revistă sau o carte.

►   Cu toate că în salină aveți voie să ascultați muzică în căști, este interzis să deranjați celelalte persoane din interior ascultând muzică la volum mare, făcând zgomote sau purtând conversații telefonice pe ton înalt.

►   Nu aplicați parfum pe haine sau pe piele înainte de a intra în salină, pentru a evita disconfortul celorlalți vizitatori. Rugăm fumătorii să se abțină de la fumat cu cel puțin o oră înainte de a vizita salina. Sarea este un mineral sensibil din acest punct de vedere și amplifică astfel de mirosuri.

►   Pentru ca toți vizitatorii să se bucure de beneficiile salinei și spațiile interioare, este important ca toată lumea să păstreze curățenia. Jucăriile se vor strânge la locul de joacă la finalul ședinței. Ne ajutați astfel să pregătim sălile pentru sesiunile următoare. De asemenea, vă rugăm să aveți grijă ca cei mici să nu se urce cu picioarele pe scaune și să-i supravegheați pentru a avea o conduită decentă, pentru păstrarea lucrurilor în bună stare.

►   Nu aveți voie să scoateți sare din salină.

►   Vă rugăm să-i supravegheați pe cei mici astfel încât să nu arunce cu sare, să nu-i deranjeze pe ceilalți adulți sau copii din incinta salinei și să nu deterioreze mobilierul din salină, pus la dispoziția tuturor. Orice distrugere cu intenție a bunurilor se va imputa persoanei care a provocat stricăciunea. 

►   Nu aruncați sare în aer pentru a face mai mulți aerosoli salini asa cum în mod greșit se crede, praful de sare generat astfel poate să irite mucoasa care este deja iritată în cazul unor afecțiuni existente. Nu aveți nevoie de praf de sare, ci de aerosoli de sare, care sunt particule microscopice de sare invizibile cu ochiul liber. Aerosolii prezenți în atmosfera din salină sunt arhisuficienți pentru a trata o mulțime de afecțiuni respiratorii, cu condiția să respectați indicațiile și regulile salinei.

►   Copiii sub 10 ani trebuie să fie însoțiți de un adult pe tot parcursul șederii în salină. Responsabilitatea supravegherii copiilor pentru o conduită decentă sau să nu se rănească este în sarcina adulților care îi însoțesc.

►   Dacă faceți fotografii și apar alte persoane în acestea, cereți-le acordul dacă doriți să le publicați.

►   Pentru a păstra un mediu plăcut și confortabil pentru toți vizitatorii, ne rezervăm dreptul de a interzice accesul în interior pentru persoanele aflate în stare de ebrietate ori sub influența unor substanțe nefaste, a persoanelor cu haine nepotrivite sau urât mirositoare, precum și a animalelor de companie.

 

Pentru a vizualiza toate întrebările frecvente apasă AICI