Salinoterapia este un ajutor de nădejde pentru alergia la ambrozie. O cură de salină înaintea sezonului te ferește de neplăceri și întărește imunitatea.

Alergia la ambrozie

Cum să identificăm alergia la ambrozie – impact și sfaturi

 

Alergia la ambrozie este una dintre cele mai răspândite forme de alergii.

Planta ambrozie e o buruiană numită popular iarba de paragină care elimină în aer grăuncioare de polen și rezistă în aproape toate zonele din țară.

O întâlnim pe marginea drumului, păduri, terenuri de floarea soarelui și grădini, foarte aproape de locuințele oamenilor, provocând alergii la copii dar și la adulți.

În orice context ne-am afla trebuie să fim atenți factorii de risc la care suntem expuși pentru a ne putea proteja într-un mod eficient starea de sănătate.

Cu atât mai mult atunci când suntem alergici, evitarea anumitor zone în care putem identifica factori de risc trebuie să facă parte din metoda proprie de prevenție.

Oamenii se confruntă pe parcursul vieții cu o serie de alergii, cea la ambrozie sau la medicamente, alimente sau substanțe chimice fiind cele mai des întâlnite.

Dacă în sezonul de primăvară frecvente sunt alergiile la polen din luna august până în octombrie, cea mai răspândită este alergia la ambrozie.

Una din bolile provocate de această planta este rinita alergică sezonieră sau febra fânului.

Cum se manifestă alergia la ambrozie

Această plantă produce polen în cantitate mare și o eliberează cu ajutorul vântului. Provoacă reacții alergice la persoanele sensibile care vin în contact cu polenul acestei buruieni.
Copii sunt o categorie foarte afectată de aceste alergii de sezon, mai ales de alergia la ambrozie.
Simptomele acestei alergii la ambrozie sunt multiple, printre care și:

  • strănutul este un simptom des apărut dar și congestia nazală,
  • cefalee,
  • rinoree,
  • mâncărime în gat,
  • ochi iritați.

Planta ambrozie poate declanșa simptomele astmului, tuse intensă și respirație șuierătoare. Forma cea mai severă a acestei alergii poate fi șocul anafilactic care este considerat o urgență medicală.
Alergia la ambrozie este frecventă, procentajul în rândul populației fiind destul de mare de cei care fac forme ușoare ale acestei alergii.

Diagnostic

Pacienții se prezintă la medicul specialist alergolog care poate stabili tipul de alergie, iar dacă se stabilește ca aceasta este provocată de ambrozie, se fac teste alergologie, cutanate pe suprafața pielii.
Alergia la ambrozie poate fi diagnosticată rapid și se poate administra tratamentul corespunzător.
În acest context, este esențial să realizăm o vizită la medic pentru a putea identifica un tratament pliat pe caracteristicile organismului nostru, pe modul în care acesta răspunde la medicamentație.

Tratament pentru alergia la ambrozie – salina artificiala

Tratamentul este prescris de către medicul alergolog care va stabili cu exactitate tipul bolii și schema de medicamentație pentru a combate alergia.
Terapiile pentru o astfel de alergie sunt aplicate la copii dar și adulți pentru o perioadă de timp pentru a preveni dezvoltarea de astm sau alte boli respiratorii conexe.
De asemenea, pentru a putea diminua în timp impactul organismului în alergia la ambrozie, este indicat de către medic și o cură de salinoterapie.

 

Ce spun clienții despre noi?

YouTube player

 

Salinoterapia este o metodă eficientă non-invazivă și 100% naturală de tratament pentru multiple afecțiuni respiratorii și alergii cu ajutorul aerosolilor salini uscați.

Click pe link pentru a vedea Listă prețuri salină. Abonamente sau ședințe ocazionale.

De acum cum poți achiziționa direct din site pachetul potrivit pentru tine.

 

Cum gestionăm alergia la ambrozie

Dacă doctorul pune diagnosticul de alergie la ambrozie trebuie ca pacientul să urmeze tratamentul prescris înainte cu două săptămâni de la începerea sezonului în care ambrozia eliberează polenul.
Se evită diminețile în care polenul este eliberat cel mai mult de aceasta plantă.
Folosirea aparatelor de aer condiționat cu filtre, evitarea zonelor în care plantă este prezentă, spălarea mâinilor și evitarea amplasării hainelor acolo unde se pot așeza grăuncioarele de polen sunt printre principalele activități pe care trebuie să le întreprindeți pentru a evita alergia.
De asemenea, închiderea ferestrelor pe timp de zi pentru ca polenul sa nu intre în locuințe, scurtarea timpului petrecut în natură în cazul identificării în proximitate a ambroziei sunt și ele metode de prevenție.

Alergia la ambrozie și salina artificială – ajutor de nădejde pentru mai multe tipuri de alergii

Considerată de unii ca fiind o metodă de relaxare eficientă prin care se inhala aerosoli salini, salinoterapia este o metodă din ce în ce mai cunoscută pentru oameni în ceea ce privește reducerea simptomelor asociate alergiilor.
Un număr cât mai mare de medici recomandă această terapie în interiorul salinelor atât pentru persoanele mature cât și pentru copii, timpul petrecut în locația specifică alternând de la o persoană la alta.

Alergia la ambrozie poate fi diminuată cu ajutorul salinoterapiei, avantajele fiind următoarele:

  • scăderea inflamațiilor de la nivelul mucoaselor;
  • scăderea inflamațiilor de la nivelul ochilor;
  • eliminarea secrețiilor și efect expectorant;
  • îmbunătățirea respirației.

Însă avantajele care decurg din inhalarea aerosolilor salini nu se reduc doar la cele anterior enumerate.
Pe lângă elementele menționate putem spune că minutele petrecute în salină contribuie la un sistem imunitar întărit, la oxigenarea sângelui într-un mod corespunzător, hidratarea pielii și sănătății acesteia, consum calitativ și reducerea sforăitului.
Și tu poți beneficia de toate aceste avantaje dacă optezi pentru o cură de salinoterapie.

Cum ne racordăm la avantajele salinoterapiei pe termen lung

Pentru a putea beneficia de avantajele salinoterapiei în tratamentul pentru alergie la ambrozie, trebuie să identificăm în primă instanță o locație de salină în care putem merge în mod constant.
Salinele artificiale create în marile orașe ale României permit tuturor doritorilor să beneficieze de inhalarea aerosolilor salini pe o perioadă îndelungată de timp, în funcție de indicațiile medicului.
Așa cum am vizualizat din cadrul acestui articol, salinoterapia este extrem de importantă pentru o viață sănătoasă și mai ales, pentru tratarea unui cumul de alergii care se pot manifesta pe parcursul vieții.

De ce salinoterapie?

Fie că vorbim despre copii, adulți sau bătrâni, salinoterapia poate fi o metodă eficientă pentru fiecare categorie de vârstă menționată, un bun remediu natural care își face simțită prezența pentru parcursul vieții dacă este realizată într-un mod sistematic.
Alergiile și simptomele asociate acestora pot crea un mare disconfort la nivelul organismului nostru. Strănuturile și lăcrimarea frecventă, apariția unor erupții cutanate la nivelul pielii dar și o stare generală de disconfort conduc înspre statuarea unui sentiment de excluziune, mai ales în rândul copiilor.
Alergiile pot inhiba realizarea unor activități iar tratarea lor pe cale naturistă poate fi cel mai bun remediul identificat și non-invaziv.

 

YouTube player

 

Salinoterapia este o metodă eficientă non-invazivă și 100% naturală de tratament pentru multiple afecțiuni respiratorii cu ajutorul aerosolilor salini.

Click pe link pentru a vedea Listă prețuri salină. Abonamente sau ședințe ocazionale.