Înțelegere aprofundată pentru afecțiunea emfizem pulmonar
În cadrul acestui articol discutăm despre ce este emfizem pulmonar, care sunt simptomatologiile asociate și cum poate salinoterapia să amelioreze stările de rău asociate.
În momentul în care pacientul simte că plămânii nu primesc oxigen iar expirația devine greoaie, acesta trebuie să meargă de urgență la medic.
Ce se poate întâmpla? Se poate ca alveolele pulmonare să-și fi pierdut elasticitatea iar plămânii nu mai sunt oxigenați așa cum trebuie.
Dacă bolnavul mai prezintă și bronșită cronică boala se numește emfizem pulmonar.
Aceasta boală se poate ține sub control cu un tratament prescris de medic sau prin salinoterapie care ajută bolnavul la inspirație și expirație a oxigenului către plămâni.
Este important de știut că nu se vindecă această boală emfizem pulmonar, ci numai se ameliorează.
În momentul în care simțim oboseală la efort, tuse persistentă, trebuie să consultăm de urgență un medic specialist.
Ce este boala emfizem pulmonar?
Este o boală cronică sau acută și este caracterizată ca fiind o afecțiune pulmonară de natură obstructivă. Bineînțeles, forma cronică a acestei boli este deosebit de periculoasă pentru organism și pentru starea generală de bine.
Emfizem cronic
Este forma cea mai rea a bolii, cu o inspirație a aerului foarte redusă. Ea apare în urma unei bronșite cronice și cel mai frecvent se găsește la adulți de peste 50 ani fumători.
Emfizem acut
Fiind o distensie patologică a plămânilor, acest tip se manifestă la persoanele astmatice în momentul unei crize. Boala la un nivel acut prezintă un procent ridicat de vindecare dacă tratamentul administrat este luat corect, programatic și prin îndepărtarea sistematică a factorilor de risc.
Ce spun clienții despre noi?
Salinoterapia este o metodă eficientă non-invazivă și 100% naturală de tratament pentru multiple afecțiuni respiratorii cu ajutorul aerosolilor salini uscați.
Click pe link pentru a vedea Listă prețuri salină. Abonamente sau ședințe ocazionale.
De acum cum poți achiziționa direct din site pachetul potrivit pentru tine.
Simptome emfizem pulmonar
La debutul bolii avem întâlnite simptome de tuse și lipsa de aer parcursul unei lungi perioade de timp, apoi apar complicații cu manifestări de:
- respirație șuierătoare,
- infecții la plămânii,
- oboseală,
- învinețirea buzelor,
- depresie,
- dureri de cap și aritmii,
- stare de epuizare.
Numai medicul poate stabili cu exactitate boala emfizem pulmonar, deoarece multe din bolile respiratorii au aceste simptome.
Cauzele apariției acestei boli
Expunerea la praf, substanțe toxice, cauze mecanice care apar la locul de muncă exacerbează apariția emfizemului. În cazul de emfizem pulmonar alveolele pulmonare se dilată iar respirația devine greoaie.
Factorii de risc asociați acestei boli sunt:
- greutatea,
- poluarea,
- infecțiile virale sau astmul,
- fumul sau substanțe toxice.
Complicațiile care pot apărea sunt multiple, cum ar fi: infecții respiratorii, pneumotorax spontan, insuficiență cardiacă.
Prin procesul de diagnosticare medicul analizează istoricul pacientului și al familiei acestuia, se fac examene clinice și investigații precum: radiografia pulmonară, spirometrie (se măsoară volumul se aer din plămâni), tomografie computerizată, analize sânge.
Tratament
Se diagnostichează boala și se începe rapid tratamentul pentru ca aceasta sa nu se înrăutățească în timp. Tipurile de tratament care se aplică ajută la ameliorarea și la relaxarea pacientului în a respira.
Se recomandă corticosteroizi prin inhalare cu spray, o perioadă predefinită de salinoterapie. Pe o perioadă lungă de timp de la ameliorarea bolii se poate realiza încetinirea sau prevenirea complicațiilor, în funcție de răspunsul organismului la tratament.
La pacientul cu emfizem pulmonar se recomandă terapia cu oxigen care ajută la respirație și care facilitează transportul oxigenului spre plămâni printr-un dispozitiv de tip mască cu oxigen. Pentru tratarea acestei boli se schimbă automat și stilul de viața al pacientului.
Acest stil nou de viață implică renunțarea la fumat, lipsa de expunere la substanțe chimice toxice, exerciții fizice regulate și hidratarea corectă a organismului. Intervenția chirurgicala se realizează în cazul pacienților, pentru a reduce volumul pulmonar, cazul de transplant pulmonar fiind unul relevant pentru o nouă speranță de viață.
Aceste intervenții pot îmbunătăți calitatea vieții pacientului aflat în starea gravă a bolii. În același timp, revenirea emfizemului pulmonar poate fi oprită prin intermediul unei conduite preventive. Mai specific, realizarea unei diete sănătoase, efort fizic zilnic, fumat interzis, vaccinare antigripală, vaccinarea antipneumococică.
De ce trebuie tratată această afecțiune?
Afecțiunea de emfizem pulmonar tratată are și câteva beneficii imediate generate de stilul de viață. Urmarea corectă a tratamentului poate îmbunătăți funcția pulmonară a bolnavului, tusea se ameliorează, pacientul răspunde la schema de tratament. În acest mod, starea de sănătate în urma bolii se îmbunătățește treptat și implicit:
- se previn infecțiile pulmonare,
- se previne riscul de a face cancer pulmonar,
- scade riscul de boli cardiace.
Se recomandă un consult la medicul de familie sau la cel specialist și în urma tratării bolii pentru a observa stare plămânilor după tratament.
O abordare naturală și fară complicații este salinoterapia, o metodă foarte eficientă pentru a ușura respirația.
Cât de importantă este salinoterapia pentru depășirea bolii emfizem pulmonar
Este foarte important să acordăm prioritate stărilor noastre de bine, să fim preventivi atunci când vine vorba despre propria stare de sănătate. Păstrarea unei vieți echilibrare, așa cum indică și personalul medical, se poate realiza dacă oferim atenție și celor mai mici detalii.
Expunerea la substanțe chimice, o greutate anormală în raport cu propria vârstă sau chiar impactul poluării asupra organismul pot avea un impact devastator asupra stării de sănătate.
Pentru a putea ameliora impactul acestor factori se poate apela la o cură de salinoterapie, un mod eficient de a ne păstra și conserva sănătatea pe termen lung.
Salinoterapia, indiferent că este realizat într-o salină naturală sau una artificială, este indicată tuturor persoanelor care suferă de boli asociate sistemului respirator sau dețin un aparat imunitar slab.
De ce salinoterapie?
Cei care se confruntă cu răceli dese, astm bronșic, emfizem pulmonar, insomnii sau chiar anumite alergii, pot apela la inhalarea aerosolilor salini pentru diminuarea simptomelor și tratarea în timp a bolii.
Medicii recomandă inhalarea aerosolilor salini indiferent de vârstă, începând cu copiii mici și terminând cu persoane în vârstă, în funcție de tabloul afecțiunilor de care aceștia suferă. Minutele petrecute în salină purifică aerul inhalat, activitatea plămânilor dar și oferă pielii un aspect plăcut, sănătos.
Pentru a realiza salinoterapie în condiții optime, salina în care mergeți trebuie să mai multe criterii legate de umiditate, temperatură. Cura de câteva zile se recomandă adulților a se realiza între 14 și 17 zile iar în cazul copiilor de până la 10 zile.
Este foarte important să știți că o salină artificială este dotată cu toate resursele necesare pentru a vă petrece timpul liber și a beneficia de avantajele multiple ale sării.
Realizează și tu o programare pentru a te relaxa împreună cu familia!
De ce să alegi Salina Bucuresti SalRegia?
Salinoterapia este o metodă eficientă non-invazivă și 100% naturală de tratament pentru multiple afecțiuni respiratorii cu ajutorul aerosolilor salini uscați.
Click pe link pentru a vedea Listă prețuri salină. Abonamente sau ședințe ocazionale.
[…] 5 iun. 2023 … Emfizem pulmonar se poate ține sub control prin salinoterapie care ajută bolnavul la inspirație și expirație a oxigenului către plămâni. – salregia.ro […]