respiratie grea

Respiratie grea, dispnee

Respiratie grea, tratament pe cale naturală 100%? Da, cu ajutorul aerosolilor salini din salină!

 

Respiratie grea este un simptom al multor afecțiuni respiratorii. Citește articolul de mai jos să afli cum este posibil să respiri mai ușor cu ajutorul salinoterapiei!

Disconfortul respirator trebuie luat în serios, indiferent de intensitatea sa. Respirația dificilă, neregulată, descrisă prin senzația de sufocare sau lipsă de aer și numită medical dispnee, poate avea o mulțime de cauze, de la boli respiratorii la anemie.

Dispneea este considerată o dificultate respiratorie și este o afecțiune care constă în schimbarea ritmului și a intensității respirației. Dispneea (sau efortul respirator) este un simptom care se întâlnește în cazul bolilor respiratorii și cardiace, dar și în cazuri nepatologice, cum ar fi efortul fizic intens.

În cele mai multe cazuri, pacientul are senzația că nu poate respira, că nu primește suficient aer sau nu primește destul de repede. De multe ori, pacienții dispneici simt că nu pot iniția o nouă respirație inainte de expirația anterioară, iar cele 2 evenimente (inspirația și expirația) se suprapun intr-un mod complet inconfortabil.

Poate apărea senzația unei lipse de oxigen în organism, și chiar o durere sau o strângere a pieptului. Această respirație grea poate debuta progresiv, fiind din ce în ce mai grea, sau brusc, fară un motiv anume.

De ce salinoterapie pentru respiratie grea?

 

Salinoterapia reprezintă o metodă extrem de eficientă de tratament 100% natural pentru respirație grea, fără a fi nevoie de tratamente medicamentoase agresive.

Aerosolii salini uscați sunt particule extrem de fine de sare, care pătrund în sistemul respirator, și odată ajunși în plămâni, vor produce o fluidificare a mucusului acumulat în exces, și astfel, prin eliminarea mucusului, iritația va dispărea complet.

Pentru tratament eficient este nevoie de mai multe ședinte de salinoterapie care să fie efectuate în mod regulat.

 

Salinoterapia este o metodă eficientă non-invazivă și 100% naturală de tratament pentru multiple afecțiuni respiratorii cu ajutorul aerosolilor salini uscați.

Click pe link pentru a vedea Listă prețuri salină. Abonamente sau ședințe ocazionale.

De acum cum poți achiziționa direct din site pachetul potrivit pentru tine.

 

Ce spun clienții despre noi?

YouTube player

 

Cauze pentru respiratie grea

Cauzele acestei afecțiuni sunt multiple și de etiologii diferite, în funcție de sistemul afectat din organism. În principiu, cauzele pot fi:

 

Respirație grea: criza de astm

  • Simptome: dificultatea de a respira, senzație de sufocare, respirație șuierătoare.

Pneumonie

  • Simptome: senzația de lipsă de aer, însoțită de tuse cu flegmă, de febră și, uneori, de o durere în piept.

Respirație grea: insuficiența cardiacă acută

  • Simptome: respirație greoaie, un suflu puternic la efort, care se agravează în poziția culcat. Poate să apară în timpul somnului.

Obezitatea

  • Simptome: dificultatea de a respira, senzația de lipsă de aer, mai ales în poziția culcat.

Hiperventilația

  • Simptome: respirație foarte rapidă, eventual cu senzația de furnicături în degete și spasme ale mâinilor și picioarelor. Senzație de anxietate.

Insuficiență cardiacă congestivă

  • Simptome: respirație dificilă, neregulată, senzația de sufocare, care se agravează când ești în pat. Glezne umflate.

Respirație grea: boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC)

  • Simptome: Respirație dificilă, însoțită de tuse. Se agravează când fumezi.

Alergie sau astmul alergic

  • Simptome: Respirație greoaie în cazul expunerii la alergeni.

Respirație grea: anemie

  • Simptome: Respirație greoaie, senzație de oboseală, paloare a buzelor.

Anxietatea și atacuri de panică

  • Simptome: Respirație rapidă, inima bate cu putere. Pot să apară și dureri în piept, amețeală, frisoane sau transpirație și furnicături în mâini și picioare. Durează, în general, între 5 minute și 20 de minute.

Factori de risc pentru respirație grea

 

Aditional cauzelor de fond ale respirației dificile, există numeroși factori ce pot agrava această problemă respiratorie, și anume:
• unele substanțe chimice
• fumatul
• fum de tigară sau fum poluant
• praf
• polen
• substanțe la care persoana este alergică
• mucegai
• încăperi închise, neaerisite
• stările de panică
• stările de anxietate profundă
• slăbiciunea musculară, în special a mușchilor implicați în respirație (diafragma)
• niveluri scăzute de hemoglobină

 

Clasificare respiratie grea

 

Dispneea se poate clasifica în funcție de cauze, dar și în funcție de mecanismul de acțiune propriu-zis.

Astfel, există câteva tipuri de dispnee, toate necesitând un control la medic:

Ortopneea – dispneea care apare atunci când persoana stă în poziție șezând sau întins
Platipneea – accentuarea respirației dificile când pacientul se ridică în picioare, asociată frecvent cu o scădere a nivelului de oxigen
Trepopneea – dispneea care se simte când persoana stă întinsă pe o parte, dar nu pe cealaltă. Rezultă din afecțiuni ale unui singur plămân, o singură bronhie, o jumătate din inimă
Dispneea nocturnă – apare doar în timpul nopții
Tahipneea – respirație grea și accelerată
Bradipneea – respirație grea și încetinită
Dispnee inspiratorie – inspirația este dificilă
Dispnee expiratorie – expirația este dificilă
Dispnee mixtă, o combinație între mai multe părți afectate

Tratamentul dispneei cuprinde atât măsuri generale, căt și medicație

 

Cele mai utilizate tipuri de medicamente sunt: bronhodilatatoarele, corticosteroizii, morfina în doze mici, dar și benzodiazepinele. Toate acestea se administrează doar și conform indicației medicului. Dar există și metode naturale extrem de eficiente: cura de aerosoli salini.

Atât pentru pacienții care experimentează dispneea regulat, ocazional, cât și pentru cei care suferă de respiratie grea în mod constant, există câteva metode ce ajută și imbunătățesc calitatea respirației. Dacă dispneea dumneavoastră nu reprezintă o urgență medicală, puteți încerca următoarele variante terapeutice acasă.

Acestea nu reprezintă decât repoziționări ale corpului, astfel încât calea aeriană să fie intr-o anumită poziție, deschisă, permeabilă:
• Respirația cu buzele întredeschise
• Poziție aplecată în față
• Poziție în picioare, cu spatele sau brațele sprijinite
• Poziționare în decubit lateral stâng sau drept (pe o parte)
• Dormitul într-o poziție cât mai relaxantă
• Folosirea unui ventilator
• Menținerea unei ferestre deschise mereu
• Exerciții regulate, de preferat în aer liber
• Renunțarea la fumat

Pentru a preveni apariția simptomelor dispneei și pentru a promova o respirație cât mai ușoară, fără dificultăți, puteți face următoarele lucruri: limitați expunerea la poluanți, pe cât posibil; evitați temperaturile extreme; renunțați la fumat sau nu începeți să fumați; faceți sport regulat, dar nu foarte intens; luați medicamentele prescrise de medic, pentru orice afecțiune aveți.

Respiratie grea – tratament cu sare

 

Salinoterapia reprezintă o metodă eficientă de tratament pe cale naturală pentru respirație grea, fără a fi nevoie de tratamente medicamentoase agresive.

Sarea este un puternic dezinfectant natural care curăță și igienizează zona afectată, iar după o cură de salinoterapie simptomele sunt semnificativ reduse și microbii sunt eliminați din organism.

Ce sunt aerosolii salini uscați?

Aerosolii salini uscați sunt particule extrem de fine de sare, care pătrund în sistemul respirator, și odată ajunși în plămâni, vor produce o fluidificare a mucusului acumulat în exces, și astfel, prin eliminarea mucusului, iritația va dispărea complet.

Pentru a maximiza eficiența tratamentului pentru respirație grea, o cură de salină trebuie să conțină cel putin 10 ședințe care să fie efectuate cu o frecvență de minim 2 ședințe pe săptămână.

Sănătatea este bunul cel mai valoros pe care îl avem, indiferent de vârstă sau de categorie socială.

Ai grijă de corpul și de mintea ta și bucură-te de beneficiile pe care curele de salinoterapie le au atât asupra organismului, cât și asupra minții – prin relaxarea completă pe care o oferă aceste sesiuni vindecătoare.

Alege pachetul care ți se potrivește și lasă cele mai fine particule de sare să îți ofere cea mai profundă curățare a plămânului și a întregului sistem respirator!

 

De ce să alegi Salina Bucuresti SalRegia?

YouTube player

 

Salinoterapia este o metodă eficientă non-invazivă și 100% naturală de tratament pentru multiple afecțiuni respiratorii cu ajutorul aerosolilor salini uscați.

Click pe link pentru a vedea Listă prețuri salină. Abonamente sau ședințe ocazionale.

De acum cum poți achiziționa direct din site pachetul potrivit pentru tine.