Cum să înțelegem tipologiile de alergii, mai ales cele de la copii
Cele mai răspândite alergii se manifestă în sezonul de primăvară iar cei mai afectați pacienți sunt copiii. Prin definiție, cuvântul „alergie” inseamnă o reacție diferită a organismului generată de anumiți factori externi.
Noi suntem expuși la o reacție anormală a corpului atunci când sunt interferăm cu factori externi. Aceste alergii apar la toate vârstele, dar cei mai expuși rămân copiii, fiind niște pacienți extrem de vulnerabili din cauza lipsei de dezvoltare totale a sistemului imunitar, a organismului.
Ramura medicală care se ocupă cu alergiile se numește alergologie. Reacțiile alergice sunt multiple și pot avea indicatori diferiți și factori de risc.
Atunci când virușii și bacteriile intră în organism, el poate să se protejeze printr-o reacție alergică la celulele agresive care-l invadează. Anticorpii care protejează corpul uman distrug celulele bolnave, adică bacteriile și virușii.
Sistemul imunitar eliberează o substanță numită histamină care apară organismul uman de bacterii și viruși. Reacția organismului împotriva tuturor substanțelor din mediul înconjurător poate afecta prin alergii anumite părți ale corpului: pielea, nasul, ochii, plămânii.
În cadrul acestui articol vom discuta despre alergii și modul în care oamenii reacționează la acestea. Este foarte important să identificăm la timp modul în care organismul nostru reacționează la o alergie pentru a începe o schemă particulară de tratament.
Alături de o medicamentație precisă mai este indicat și o cură de salinoterapie pentru diminuarea simptomelor.
Tipuri de reacție pentru alergii
- locale prin strănut,
- răceală,
- dificultate în respirație,
- inflamații la nivelul pielii sub formă de erupții.
Alte reacții sunt cele generale, care se manifestă la nivelul întregului organism. Alergenii pot da reacții de genul sensibilitate a corpului uman, sistem imunitar slăbit.
O persoană devine alergică când atinge, înghite sau inspiră alergenul din natură.
Ce spun clienții despre noi?
Salinoterapia este o metodă eficientă non-invazivă și 100% naturală de tratament pentru multiple afecțiuni respiratorii cu ajutorul aerosolilor salini uscați.
Click pe link pentru a vedea Listă prețuri salină. Abonamente sau ședințe ocazionale.
De acum cum poți achiziționa direct din site pachetul potrivit pentru tine.
Reacții la asociate alergiilor
Acestea pot fi ușoare, severe și cele care pun viața în pericol.
Se pot moșteni din familie de peste 60%. Ele pot fi ameliorate sau controlate, dar există și alergii severe care pot pune viața în pericol a pacientului.
Reacția alergică este modul de răspuns al organismului la interferența cu un factor de risc.
Tipuri de alergeni
Orice substanță chimică sau din natură poate pune sistemul imunitar în gardă, aceștia asumându-și numele de alergeni. Alergenii pot pătrunde pe cale digestivă, respiratorie, piele cutanată.
Alergenii inhalații intra în nas și ajung în plămâni ulterior. Alergenii de contact pe pielea pacientului și cei ingerați din diferite produse alimentare, lapte, ouă, arahide, crustacee au potențialul de a crea erupții cutanate la nivelul pielii în funcție de tipul de alergii pe care pacientul le are.
Factorii de risc
Există tipuri de alergii la copii care se pot moșteni din familie, acolo unde există un antecedent. Expuse sunt persoanele care au boală de astm sau un sistem imunitar slăbit, cei care urmează un tratament pe o perioadă mai lungă de timp.
Tipuri de alergii
- Alergii de tip 1 imediate care provoacă febră, tuse, febra fânului, astm, alergii alimentare, înțepături. Înțepăturile de insecte pot duce la șoc anafilactic.
- Alergia de tip 2 produce reacții inflamatorii, reacții cutanate alergice.
- Alergia de tip 3 care se manifestă prin erupții la nivelul pielii
- Alergii de tip 4 provoacă mâncărime, erupții cutanate, eritem.
- Alte tipuri de alergii: sunt cele alimentare, alergiile la polen, alergie medicamentoasă, din veninul insectelor.
Alergia la polen se inhalează de la plante cum ar fi ambrozia, erupțiile apar pe corp și față. Alergia alimentară este provocata de un aditiv din alimente. Alimentația cu anumite tipuri de alimente cum ar fi alune, ou, nuci, grâu, pește, soia sau glutenul din proteina de grâu poate conduce la identificarea în timp unui anumit tip de alergie.
Alergia la praf este reprezentată de reacția organismului la acarienii din praf.
Alergia la fumat este generată de substanțe toxice care provoacă alergii: lăcrimare a ochilor, tuse, răgușeală, respirație șuierătoare și congestie nazală.
Alergia la insecte se produce de la veninul insectelor cum ar fi viespe, albină sau furnici care pot provoca șoc anafilactic.
Alergiile se manifestă atâta timp cât alergenul este în organism. Pot provoca reacții imediate, întârziate sau târzii.
Cele mai frecvente tipuri de alergii sunt de la praf și polen datorită prezenței acestora în timpul diferitelor anotimpuri.
Diferența dintre răceală și alergii
Strănut, scurgeri nazale, o lăcrimare profundă a ochilor, toate acestea pot apărea atunci când se instalează o alergie. Pe de altă parte, răceala vine la pachet cu dureri în gât, stări generale de rău, febră dar și un debut al bolii în câteva zile de la instalare.
Suplimentar, durerile de la nivelul mușchilor, sentimentul de oboseală permanentă pot indica o instalare progresivă a răcelii. Deși răceala și alergia au multe elemente în comun, complicațiile produse de alergii pot fi mult mai complexe pentru pacient.
Din acest motiv, vizita la medicul de familie sau la cel specialist este indicată pentru a vizualiza îndeaproape, prin teste alergologice specifice, profilul bolii și factorii ei declanșatori.
Pe lângă o medicamentație precisă care trebuie urmată în decurs de câteva zile, medicii pot recomanda și o cură de salinoterapie dacă pacientul poate avea acces într-un astfel de spațiu.
Acest mod de diminuare a simptomelor și tratare în timp a alergiilor a devenit o practică recurentă cu foarte bune rezultate care este asociată cu o multitudine de alte avantaje.
Salinoterapie pentru alergii
Fie că vorbim despre alergiile sezoniere sau unele cu caracter permanent, salinoterapia și, implicit, inhalarea aerosolilor salini are rolul de a scădea nivelul de toxicitate al organismului și mai ales, de a reduce inflamațiile cutanate sau ale altor tipuri de mucoase.
Cu ajutorul unei cure de salinoterapie organismul tău poate lupta împotriva alergiilor și le poate diminua simptomele în timp!
Salinoterapia are rolul de a extrage din aparatul respirator elemente dăunătoare, cele care au un impact negativ și vulnerabilizează sistemul imunitar.
Atât medicii specialiști cât și pacienții care au urmat deja o cură de salinoterapie recomandă acest procedeu care se realizează cu maxim de relaxare.
Salinoterapia este potrivită și pentru alergii la copii, aceștia fiind mai puțin predispuși pe viitor la un organism vulnerabil în fața acțiunii factorilor externi.
De ce să alegi Salina Bucuresti SalRegia?
Salinoterapia este o metodă eficientă non-invazivă și 100% naturală de tratament pentru multiple afecțiuni respiratorii cu ajutorul aerosolilor salini uscați.
Click pe link pentru a vedea Listă prețuri salină. Abonamente sau ședințe ocazionale.