Cum să înțelegem afecțiunea astm într-o paradigmă mai largă. Recomandări, variante naturiste pentru ameliorare
În categoria bolilor respiratorii destul de grave se situează și astm, întâlnit mai ales la adulți dar și la copii, indiferent de vârstă și profil medical. Cu siguranță o parte dintre cititori se întreabă ce este astmul și cum poate fi această afecțiune diminuată în timp ca și simptome.
Ei bine, astmul este o boală respiratorie care se manifestă la nivelul bronhiilor, oferind dificultate în respirație. Totodată, mai apare și tusea sâcâitoare sau crizele de tuse specifice bolii, acestea exacerbând într-un mod negativ posibilitatea unei respirații optime.
Este o boală întâlnită la adulți dar și la copii, chiar și la persoanele de peste 60 ani care au mai multe tipuri de afecțiuni.
Cu toate acestea, pacientul poate avea o viață normală dacă urmează tratamentul prescris de medicul de familie sau de către cel specialist.
Important de subliniat faptul că vindecarea nu se poate realiza, ci doar se pot ameliora simptomele și astfel, se ține sub control afecțiunea pe întreaga durată a vieții.
La copii, boala apare și dacă în familie este o persoană cu o astfel de afecțiune, pe fond genetic.
Astmul a devenit o boală foarte frecventă întâlnită în rândul tuturor persoanelor și din acest motiv, este important ca fiecare dintre noi să cunoască modul în care aceasta se manifestă pentru a putea oferi persoanelor în cauză cât și pentru a cunoaște în profunzime anumite simptomatologii.
Pentru a putea avea o viziune de ansamblu asupra bolii și a modului ei de manifestare, în cadrul acestui articol vom discuta despre ce este boala intitulată „astm”, cum se manifestă și mai ales, care sunt posibilele scheme de tratament pentru ameliorarea simptomelor.
Rămâi alături de noi pentru a afla cum poți identifica la timp astm la persoanele din jur, dar și care sunt remediile naturale pentru o viață mai bună.
Manifestări astm
Astmul este o boală respiratorie. Bronhiile se inflamează și respirația devine greoaie.
Apare un șuierat în respirație iar mucusul se elimină greu ca urmare a îngustării bronhiilor.
Agravarea tusei pe timp de noapte se poate ameliora cu tratament prescris de la medic, totul dacă se vizualizează boala în timp util și se apelează la ajutor de specialitate.
Ce spun clienții despre noi?
Salinoterapia este o metodă eficientă non-invazivă și 100% naturală de tratament pentru multiple afecțiuni respiratorii cu ajutorul aerosolilor salini uscați.
Click pe link pentru a vedea Listă prețuri salină. Abonamente sau ședințe ocazionale.
De acum cum poți achiziționa direct din site pachetul potrivit pentru tine.
Cauze pentru astm
Există la această boală un factor declanșator care duce la inflamația bronhiilor și la formarea unor periodice manifestări de tuse intensă.
Modificările genetice conduc la declanșarea bolii, un nou-născut putând fi identificat chiar la câteva zile după naștere cu prezența acestui astm în viața sa.
La copii de regulă, acesta se manifestă mai mult la băieți iar la adulți, astmul este identificat mai mult cu femeile.
Cauza principală a acestei boli poate fi reprezentată de infecțiile respiratorii repetate din copilărie sau inhalarea într-un mod frecvent de substanțe chimice, toxice, poluare, fumat pasiv, alergii.
Factori de risc
Factorii de risc sunt multiplii, fiind reprezentați de:
- substanțe chimice
- alergiile sunt o problemă, mai ales primăvara
- alergenii de la animalele de companie
- acarienii din praf
- fumatul
- vapori toxici
- solvenți
- detergenți cu parfum pentru curățenie
- medicamente
Infecțiile respiratorii de regulă pot declanșa astmul. Pot apărea șuieratul în respirație și tusea seacă chiar dacă s-a administrat antibiotic cu indicațiile medicului pentru o anumită perioadă de timp.
Efortul fizic la persoanele astmatice pot accelera crizele de astm.
De asemenea, obezitatea, sedentarismul, stresul și substanțele chimice inhalate la locul de muncă pot declanșa astmul.
Spațiile în care se desfășoară activități de coafor, cosmetică, tâmplărie, dulgherie sau farmacie pot fi factori care duc la apariția astmului și din acest motiv, persoanele care lucrează în astfel de industrii trebuie să fie extrem de atente la modul în care inhalează anumiți vapori.
Se recomandă de către specialiști schimbarea locului de muncă dacă apar condiții de toxicitate pentru a maximiza siguranța propriei stări de sănătate.
Simptomele asociate pentru astm
Există cazuri ușoare care apar și se manifestă rar la pacienți și mai ales, cazurile grave care apar cu presiuni la nivelul pieptului, tuse uscată fără expectorații, respirație greoaie.
Toate aceste simptome asociate cazurilor grave sunt mai puternice pe timp de noapte. Acestea se pot agrava în spații răcoroase sau în timpul exercițiilor fizice.
Simptomele se pot asocia cu afecțiuni precum cele gastroesofagiene, tuse uscată.
Crizele grave ale astmului au câteva indicații specifice. Este esențial să le putem recunoaște indiferent că avem o persoană apropiată sau nu care suferă de astm:
- apare iritația buzelor,
- somnolență,
- confuzie,
- respirație dificilă,
- puls accelerat,
- anxietate și transpirație.
Diagnosticare sub îndrumarea specialistului
Plasarea unui diagnostic se face de către medicul de familie sau specialist cu teste în prealabil, cum ar fi cel bronhodilatator, teste alergologie, consultări boli asociate, verificare istoric pacient, examinarea fizică și prescrierea tratamentului.
Aceasta boală numită astm nu se vindecă, ci se tratează.
Este o boală cronică ce necesită un stil de viață sănătos, evitarea factorilor declanșatori, vaccinarea antigripală preventivă.
Totodată, se evită spațiile toxice, poluarea, se interzice fumatul, activitățile fizice regulate fără exagerări.
Se recomandă frecventarea stațiunilor balneare din țară pentru recuperare medicală dar și a salinelor pentru oxigenarea sângelui și diminuarea exceselor de tuse seacă.
Salinoterapie pentru astm
Există anumite recomandări din partea medicilor privind tratamentul asociat pentru astm. Pe lângă medicamentația sugerată de către medicul specialist, este indicat ca persoana în cauză să frecventeze într-un mod regulat o salină (fie ea naturală sau artificială) pentru a-și putea îmbunătăți respirația și starea de bine.
Încă din cele mai vechi timpuri, investigațiile medicale asociate oamenilor care au lucrat în saline au indicat o stare bună de sănătate a acestora, mai ales în ceea ce privește prevenția bolilor de natură respiratorie.
Fie că vorbim despre afecțiuni respiratorii sau la nivelul pielii, procesul de salinoterapie are rolul de a stimula eliminarea tuturor secrețiilor de la nivelul bronhiilor, de a oxigena sângele și mai ales de a reduce infecțiile din organism.
Așa că provocate de astmul bronșic poate fi ameliorată cu ajutorul salinoterapiei, acest mod relaxant inhalare a aerosolilor salini fiind recunoscut la nivel global ca o practică recurentă.
Dacă suferi de astm bronșic sau cunoști persoane care se confruntă cu această afecțiune, sugerează-le rapid o cură de salinoterapie pentru o îmbunătățire a stării de bine.
De ce să alegi Salina Bucuresti SalRegia?
Salinoterapia este o metodă eficientă non-invazivă și 100% naturală de tratament pentru multiple afecțiuni respiratorii cu ajutorul aerosolilor salini uscați.
Click pe link pentru a vedea Listă prețuri salină. Abonamente sau ședințe ocazionale.
De acum cum poți achiziționa direct din site pachetul potrivit pentru tine.