bronsiolita

Bronsiolita

Simptome și remedii pentru bronsiolita la copii. Sfaturile specialiștilor.

 

În cadrul acestui articol vă prezentăm ce este bronsiolita, cum se manifestă aceasta și mai ales, care sunt principalele tipuri de remedii la care putem apela. Această documentare este una sistematică și încurajează vizita la medicul specialist pentru investigații suplimentare care să ateste diagnosticul.

Importanța sănătății pentru fiecare dintre noi este un aspect relevant al propriei vieți. Cu toate acestea, indiferent de vârstă, anumite afecțiuni pot apărea din cauza predispunerii constante la factori de risc diverși sau pur și simplu, organismul este unul vulnerabil în contact cu anumite cauze.

În cazul copiilor, sensibilitatea este una cunoscută atât de către medici cât și de părinți.

Aceștia, aflându-se într-o stare de dezvoltare, nu prezintă un sistem imunitar care să reziste în fața intruziunii unor factori înconjurători.

Posibilitatea apariției infecțiilor respiratorii este una destul de ridicată. La fel și în cazul afecțiunii intitulate bronsiolita la copii. Bineînțeles, bronsiolita poate apărea și în cazul adulților și din acest motiv, trebuie să știm cum să o identificăm în timp util și, implicit, cum să apelăm la ajutor de specialitate pentru o schemă de tratament conformă vârstei și simptomelor.

 

Ce este bronșiolita?

 

Mai cunoscute și sub numele de bronșită, bronșiolita reprezintă o infecție la nivelul plămânilor care poate afecta orice persoană, indiferent de vârstă și de echilibrul alimentar pe care acestea le urmează.

Cu precădere întâlnită în rândul copiilor, bronsiolita la copii se manifestă cu precădere la vârste fragede, de până la 2 ani.

Bronșiolita la copii se manifestă prin intermediul unor inflamații la nivelul căilor respiratorii, aceste căi fiind răspunzătoare de traseul aerului din momentul inhalării și până la destinația finală la plămâni.

Infecția de la nivelul bronșiolelor perturbă buna funcționare a acestora și mai ales, funcționează posibilitatea expirării aerului de la nivelul plămânilor.

Bronșiolita la copii are cauze de obicei virale, manifestându-se cu precădere și din cauza sistemului imunitar scăzut sau insuficient dezvoltat.

Există mai multe tipuri de evoluție ale bolii, totul în funcție de schema de tratament aplicată sau de acutizarea problemei în timp.

În cele ce urmează vă prezentăm câteva simptome asociate bronșiolitei pentru ca tu, să poți identifica rapid atât la propria persoană cât și la cei din jur paleta de simptome precisă.

 

Ce spun clienții despre noi?

YouTube player

 

Salinoterapia este o metodă eficientă non-invazivă și 100% naturală de tratament pentru multiple afecțiuni respiratorii cu ajutorul aerosolilor salini uscați.

Click pe link pentru a vedea Listă prețuri salină. Abonamente sau ședințe ocazionale.

De acum cum poți achiziționa direct din site pachetul potrivit pentru tine.

 

 

Simptome asociate

 

Bronșiolita poate fi confundată adeseori cu o simplă răceală dar anumite simptome precise vă poate duce cu gândul la apariția acesteia:

  • febră constantă;
  • secreții nazale de culoare gălbuie;
  • tuse seacă și ulterior plină;
  • fluierat în timpul respirației;
  • dificultăți la înghițire.

Insuficiența respiratorie alături de apariția vărsăturilor și diareei pot indica bronsiolita la copii. Vizualizarea acestor simptome trebuie să alarmeze părinții și să-i determine pe aceștia să facă o vizită la medicul specialist.

În societatea românească persistă anumite tipologii de gândire prin care, leacurile realizate acasă pot conduce la o însănătoșire grabnică a pacientului.

Evoluțiile eminente din domeniul medical ea arată că aceste „leacuri” pot adesea să reducă inflamațiile provocate, dar foarte rar să trateze boala cu adevărat.

Din acest motiv, vizita la medic este iminentă pentru a putea stabili un diagnostic și mai ales, o schemă de tratament adecvată vârstei și profilului medical al pacientului.

În funcție de bolile anterioare și de afecțiunile curente de care suferă persoana în cauză, doar un medic specialist poate indica tratamentul cel mai potrivit pentru o astfel de afecțiune.

 

Cauze pentru bronșiolita

 

Așa cum am evidențiat și în partea introductivă, bronșiolita este o boală virală ce poate fi determinată de către virusul respirator sincițial dar și de către bacterii.

Răspândirea acestui tip de virus se realizează ușor, prin intermediul aerului iar intrarea în corp se face prin ochi, nas sau gură. În această situație, orice persoană se poate infecta cu virusul și poate în timp contracta o bronșiolită acută.

Însă cele mai vulnerabile categorii de persoane în raport cu bronșiolita sunt reprezentate de copiii mici. Nou-născuții care au probleme cu sistemul imunitar, de natură respiratorie sau cu inima sunt categorii vulnerabile, la fel și cei care se află deja în anumite colectivități școlare și pot transmite sau primi virusul alți copii.

Un diagnostic corect pus bronșiolitei trebuie să corespundă cu istoricul pacientului dar și cu examenul fizic al acestuia.

Se observă îndeaproape starea generală, se realizează câteva examinări și ulterior, dacă este cazul se realizează și analize de laborator.

 

Tratament bronsiolita

 

Tratamentul pentru bronșiolită se realizează în mod diferențiat de la o persoană la alta. Este foarte important să menționăm faptul că în general, nu se administrează antibiotice ci doar, antiinflamatoare sau anumite picături pentru o respirație mai bună.

Schema medicamentoasă se stabilește exclusiv de către medic, acestea putând să recomande pacientului chiar o perioadă de salinoterapie pentru ameliorarea inflamațiilor existente.

 

De ce salinoterapie? În continuare vă prezentăm câteva dintre principalele avantaje ale acesteia, atât pentru copii mici cât și pentru adulți.

 

Importanța salinoterapiei pentru bronsiolita

 

Inhalarea aerosolilor salini în interiorul unei saline artificiale sau naturale asumă o serie de beneficii pe termen lung pentru sistemul respirator și pentru sănătatea pielii.

Sarea având un puternic caracter dezinfectant, va determina uciderea bacteriilor și virușilor din sistemul respirator, ceea ce facilitează vindecarea rapidă.

Oxigenarea corectă a sângelui, întărirea sistemului imunitar dar și impactul pozitiv asupra informațiilor transformă salinoterapia în momente de relaxare pentru orice pacient.

Într-o salină vă puteți detașa de poluarea mediului înconjurător, particulele de ioni negativi oferind întregului organism un echilibru de care oricine are nevoie.

Există o paletă largă de boli ale sistemului respirator care pot fi tratate cu ajutorul salinoterapiei. Printre acestea menționăm următoarele:

  • rinită alergică
  • oboseală
  • sforăit
  • insomnie
  • bronșită
  • bronsiolita
  • laringită
  • tipuri de tuse

Lista poate continua în acest context. Este esențial să conștientizați importanța inhalării aerosolilor salini și implicit, să realizați, în conformitate cu recomandările medicului, vizite sporadice în salină.

Nu doar relaxarea este prioritară. Copii se pot juca în voie în spațiile special amenajate pentru a putea petrece timpul într-un mod plăcut.

Temperatura constantă alături de umiditatea atent controlată, efectul aerosolilor salini și capacitatea acestora de a acționa asupra sistemului respirator sunt elemente prioritare atunci când vorbim despre salinoterapie.

Cu siguranță trebuie și tu să beneficiezi de avantajele acesteia!

 

De ce să alegi Salina Bucuresti SalRegia?

YouTube player

 

Salinoterapia este o metodă eficientă non-invazivă și 100% naturală de tratament pentru multiple afecțiuni respiratorii cu ajutorul aerosolilor salini uscați.

Click pe link pentru a vedea Listă prețuri salină. Abonamente sau ședințe ocazionale.