bronsita

Bronșita

Cum să tratezi eficient bronșita: sfaturi de urmat

 

Bronșita acută sau cronică este o boală supărătoare și dureroasă, ne poate schimba ritmul de viață și activitățile zilnice!

Pentru a o putea combate eficient, lecturează în continuare acest articol care vine în ajutorul tău cu o serie de informații importante!

Bronșita este o boală respiratorie destul de gravă, care se dezvoltă la nivelul bronhiilor și a bronșitelor, acestea fiind reprezentate de mici canale în care circula aer din trahee la plămâni.

Mucusul în exces din aceste canale îngreunează circulația aerului spre plămâni și implicit, buna respirație.

Fiecare dintre noi s-a confruntat cu o astfel de boală pe parcursul vieții, dar care cu un tratament adecvat și un consult aferent al unui medic, boala a trecut fără să avem complicații.

Unele persoane care suferă de bronșită acuta pot avea complicații atât din cauza persistenței disconfortului (de la 3 la 6 săptămâni) cât și din cauza factorului generator în sine (răceală, gripă, covid, etc.)

În continuare vă prezentăm câteva dintre cele mai des întâlnite cauze ale bronșitei, moduri de manifestare dar și indicații pentru un tratament de succes.

 

Ce spun clienții despre noi?

YouTube player

 

Salinoterapia este o metodă eficientă non-invazivă și 100% naturală de tratament pentru multiple afecțiuni respiratorii cu ajutorul aerosolilor salini uscați.

Click pe link pentru a vedea Listă prețuri salină. Abonamente sau ședințe ocazionale.

De acum cum poți achiziționa direct din site pachetul potrivit pentru tine.

 

 

Principalele simptome la bronșita

 

Simptome: dureri în gât, oboseală resimțită, strănut, respirație grea, dureri de mușchi, febră

 

Cauze bronșită acută – un indicator bun pentru autoanaliză

Cauzele acestei boli respiratorii, apărute mai ales în sezonul rece dar nu numai, sunt:

  • Virusurile,
  • Fumatul,
  • Particule de substanțe chimice care irită gatul,
  • Poluarea,
  • Bacteriile,
  • Fungii,
  • Răceală,
  • Gripă,
  • Inhalare mucus,
  • Polenul.

Bronșita este o boală frecventă care se manifestă la copii și adulți și se grupează în două tipuri: bronșita acută și bronșita cronică.

Diferența dintre bronșita acută și cea cronică este următoarea: cea acută este produsă de o infecție virală sau de fumatul excesiv pe când bronșita cronică este caracterizată de inflamația căilor respiratorii pe o perioadă îndelungată de timp (aproximativ 2-3 luni), urmată de tuse.

Complicațiile pot apărea pe fondul prezenței unei infecții în organismul uman.

De asemenea poluarea, fumatul sau alte substanțe chimice deteriorează organismul iar boala se instalează și o prelungește pe termen lung.

Câțiva dintre factorii de risc la bronșita cronică:

 

  • fumatul,
  • substanțe chimice iritante,
  • alergiile și un sistem imunitar slăbit.

Unele dintre cele mai des întâlnite simptome sunt asociate bolii bronșită acută sunt tusea, respirație dificultoasă, durere în piept, febră, respirație șuierătoare, oboseală, lipsă energie.

Se recomandă un consult medical de specialitate de către medicul de familie, de boli interne sau medicină generală. Se efectuează teste de spirometrie, radiografii pulmonare, analize de sânge și teste spută.

Se consultă un medic atunci când febra este de 39 de grade și durează multe zile, tusea cu sânge, răceală care persistă mai mult de 2-3 săptămâni.

Este foarte important să știți că, pe lângă medicamentația prescrisă, medicul recomandă și o perioadă de salinoterapie dacă puteți avea acces într-o astfel de locație.

Calea naturistă pentru refacerea organismului

 

Tratamentul pentru bronșita acută este unul complex, această boală putând determina o suprainfectare cu bacterii, caz în care se administrează antibiotice cu prescripție.

De regulă, unul dintre cele mai des întâlnite tratamente aturale este reprezentat de cel cu aerosoli, antitermice, o dietă echilibrată, multe lichide și repaus.

Siropurile de tuse ajută, ceaiurile de diferite plante (cimbrișor, eucalipt, extras de echinaceea, măceșe).

Cu siguranță vă întrebați care sunt implicațiile aerosolilor pentru sănătatea dumneavoastră atunci când suferiți de bronșită acută. După evidențierea posibilelor complicații ale bolii, vă descriem în amănunt cum puteți beneficia de o stare de bine cu ajutorul salinoterapiei.

Complicațiile bronșitei pot determina apariția pneumoniei sau bolilor pulmonare cronice. Pentru a putea preîntâmpina toate aceste evoluții negative, prevenția joacă un rol important în raport cu propria stare de sănătate.

  • Tuse cronică – aceasta se întinde pe mai mult de 4 săptămâni până la 6 luni;
  • Pneumonie – cu precădere apare la pacienții în vârstă, la cei care au și un sistem imunitar scăzut;
  • Infecție – bronșita acută vulnerabilizează organismul iar acesta poate contacta mai ușor infecții respiratorii;
  • Emfizem pulmonar – deteriorarea alveolelor pulmonare.

Unele recomandări pe termen lung sunt reprezentate de odihnă, reducerea consumului de alcool, fumatul redus progresiv, mâncare sănătoasă, medicamentație numai prescrisă de medicul specialist, igiena mâinilor și a corpului respectată cu strictețe.

Toate acestea și un stil de viață sănătos țin doctorul la distanță!

Pentru a putea depăși mai ușor bronșita și stările aferente acesteia, medicii pot recomanda și tratare corespunzătoare, odihnă și mai ales respirarea aer umed.

Umidificatorul poate fi în acest context unul dintre aparatele care pot contribui la reglarea umidității din casa dumneavoastră.

 

Tot ceea ce trebuie să știi despre salinoterapie 

 

Cu siguranță ai auzit până acum despre beneficiile pe care aerul inspirat în interiorul unei saline îl au asupra organismului. Dacă nu ai avut până acum ocazia să experimentezi o vizită într-o salină naturală sau una de suprafață, este momentul să-ți reconfigurezi traseul.

Într-adevăr, salinoterapia este special dedicată persoanelor care suferă de anumite afecțiuni respiratorii, boli de piele sau insomnii, inhalarea aerosolilor salini ajutând organismul să elimine mucusul dăunător din interiorul organismului.

Astfel, bronșita acută însoțită de tuse seacă, sinuzită, persoanele alergice cu alergii active chiar și cele cu boli de piele pot face o vizită într-o salină pentru a le fi recomandate numărul de zile pentru salinoterapie.

Ajutorul proeminent pentru eliminarea secrețiilor bronșice, diminuarea inflamațiilor și iritațiilor de la nivelul gâtului și mai ales, dorința de a-ți crește imunitatea, sunt principalele elemente de care te poți bucura prin ședințe repetate de 60 de minute în interiorul salinei.

 

Cum previi bronșita

 

Bolile pe bază infecțioasă pot fi prevenite cu ajutorul unui stil de viață sănătos, a existenței într-un mediu curat și aerisit și mai ales, prin evitare persoanelor bolnave.

De altfel, în funcție de indicațiile venite din partea medicului, puteți realiza constant de câteva ori pe an, vizite specifice în salină pentru cura cu aerosoli.

Salinoterapia vă va ajuta să eliminați depunerile de mucus de la nivelul gâtului și va ameliora într-un mod eficient inflamațiile existente.

De asemenea, așa cum am mai menționat, aceasta va avea un efect pozitiv asupra pielii, menținându-i sănătatea!

Programează-ți și tu o vizită în salină pentru a maximiza starea de bine!

 

De ce să alegi Salina Bucuresti SalRegia?

YouTube player

 

Salinoterapia este o metodă eficientă non-invazivă și 100% naturală de tratament pentru multiple afecțiuni respiratorii cu ajutorul aerosolilor salini uscați.

Click pe link pentru a vedea Listă prețuri salină. Abonamente sau ședințe ocazionale.

De acum cum poți achiziționa direct din site pachetul potrivit pentru tine.