Cum să vindeci otita la copii într-un mod natural. Importanța salinoterapiei pentru sănătate.
Otita la copii poate fi de multe ori o boală care nu poate fi trecută cu vederea, simptomele multiple asociate tractului respirator superior fiind destul de greu de tratat într-un mod simplist.
Copiii, indiferent de vârsta pe care o au, sunt extrem de fragili și sensibili, interferența cu factori externi intruzivi sănătății lor vulnerabilizându-i excesiv în fața bolilor.
Protejarea acestora și sporirea imunității sunt două elemente pe care fiecare părinte dorește să le maximizeze.
Mult mai des întâlnită în cazul celor mici, otita la copii este generată de o inflamație a urechii medii sau, în anumite cazuri particulare, a conductului auditiv extern.
Metodele de prevenție și diminuare a simptomelor otitei la copii pot fi realizate prin diverse elemente naturiste, salinoterapia fiind una dintre acestea.
În cadrul acestui articol vă prezentăm pe larg elementele și caracteristicile otitei pentru copii, o boală de natură inflamatorie care este generată de viroze, infecții bacteriene sau virusuri.
Este foarte important să cunoașteți și să identificați la timp simptomele asociate pentru a putea duce copilul rapid la specialist.
De asemenea, din perspectiva de părinte, este elementar să consultați ajutor de specialitate și să nu oferiți copilului un tratament sugerat de mediul online sau de apropiați.
Bineînțeles, existența unor remedii naturale care pot diminua simptomele trebuie luate în calcul, asta dacă și medicul specialist le recomandă.
Ce spun clienții despre noi?
Salinoterapia este o metodă eficientă non-invazivă și 100% naturală de tratament pentru multiple afecțiuni respiratorii cu ajutorul aerosolilor salini uscați.
Click pe link pentru a vedea Listă prețuri salină. Abonamente sau ședințe ocazionale.
De acum cum poți achiziționa direct din site pachetul potrivit pentru tine.
Despre otita la copii
Printre bolile frecvente cu care se confruntă copiii este și otita, o afecțiune tot mai des întâlnită care netratată, duce la afecțiuni grave până la pierderea auzului.
Această afecțiune este de fapt o inflamație a urechii medii, netransmisibilă dar care nu este tratată, duce la urmări grave la copii, durerile succesive producând un disconfort major.
Ea poate apărea și în urma unei boli a aparatului respirator, de obicei făcându-și prezența brusc și manifestându-se prin disconfort local cu durere acută, ascuțită.
Otita se manifestă la copii cu precădere în sezonul rece, în colectivități unde apare răceala și virozele respiratorii sunt des înregistrate.
Cauzele apariției otitei la copii
Otita nu este o boala contagioasă, cel mai frecvent apare la copii atunci când merg și desfășoară activități școlare în colectivitate. Bineînțeles, factorul declanșator este reprezentat de prezența unor cazuri de răceală sau gripă și ulterior, exacerbarea la nivel de ureche a durerii este un semn potrivit pentru o vizită la medic.
Cauzele sunt multiple și tipare asociate
- Apariția unei infecții virale și atunci avem otită medie congestivă.
- Existența unor complicații, acestea apar atunci când se identifică infecții la nivel de aparat respirator și se numește otita medie seroasa.
- Alt tip de otita frecvent înregistrată este otita externă și apare din cauza bacteriilor care se pot dezvolta pe leziunile rezultate din curățarea excesiva a urechii și mediului umed din această zonă.
Factorii de risc ai otitei la copii
Otita este o boală care nu se transmite și apare la preșcolari frecvent acolo unde este un flux mare de persoane care suferă de infecții virale.
Alți factori care favorizează boala otita la copii sunt și:
- curățarea incorectă a nasului;
- schimbările bruște de temperatura din sezoanele reci;
- istoricul bolilor pacienților sau a celor din familie;
- vârsta;
- disfuncție asociată Trompei lui Eustachio;
- probleme imune;
- colectivități în care sunt prezente viroze;
- umezeală;
- nivel ridicat de poluare.
Simptomele otitei la copii
Se ține cont de debutul bolii, de durerea acută, febra mare care cedează greu cu antitermice, cefalee. Fără o vizită la medic se poate ajunge la pierderea auzului însoțit de agitație, oboseală sau iritabilitate.
Diagnosticarea otitei la copii se realizează de către medicul specialist, acesta putând să stabilească și schema de tratament, în unele cazuri însoțită de salinoterapie pentru ameliorarea inflamațiilor.
Diagnosticarea acestei boli se face de către un medic specialist ORL cu ajutorul otoscopului cu care se poate observa inflamația din interiorul urechii sau secrețiile interioare.
Se poate verifica vibrația timpanului cu un instrument numit timpanometrie, totul pentru a determina nivelul de intensitate al bolii.
Se pot identifica bacteriile care au provocat otita, demersurile medicale implicând uneori și investigații suplimentare.
Tratament otita la copii
Otita la copii provocată de cauze virale se poate trata cu ajutorul unor antitermice și antivirale și mai ales, se ține cont ca alimentația echilibrată a pacientului, de modul în care acesta trebuie să se odihnească.
De asemenea, medicii specialiști recomandă, în funcție de restul afecțiunilor identificate la nivelul pacientului, și salinoterapia pentru ameliorarea simptomelor. Acest demers are o sumedenie de beneficii, atât în diminuarea inflamațiilor cât și în menținerea sănătății sistemului respirator și pielii.
Anumite complicații la ureche pot conduce la meningită, perforație de timpan, pierderea auzului sau pareză facială. Din acest motiv, fazele de prevenție și identificare în timp util sunt extrem de benefice pentru modul în care pacientul își va reveni.
Pentru a preveni aceasta boală trebuie respectate niște reguli stricte de igienă a urechii.
Curățarea și uscarea urechilor, tratarea răcelilor și gripelor de sezon sau evitarea interacționării cu persoane bolnave sunt printre primele demersuri.
Pentru un tratament corect se apelează la medicul specialist ORL, astfel se pot evita complicațiile care survin în urma netratării bolii. Tratamentul corect duce la vindecare și astfel, se poate stopa accelerarea disconfortului.
Salinoterapia și otita la copii
Medicii specialiști recomandă remediile naturale pentru tratarea și ameliorarea unor boli, otita la copii făcând parte dintre acestea.
Ce este de fapt salinoterapia?
Salinoterapia poate fi definită drept o succesiune de ședințe organizate în interiorul salinei pentru inhalarea aerosolilor salini care au rolul de a purifica sistemul respirator și îndepărta depunerile de pe mucoase.
Nu numai otita la copii poate fi ameliorată cu ajutorul acestei terapii. Tusea pe perioadă îndelungată, laringita, durerile în gât, alergiile sau chiar pneumoniile la cei mici, acestea sunt doar câteva afecțiuni care se pot diminua în timp prin aerosoli salini.
Salinoterapia funcționează ca un proces de detoxifiere a organismului, ajutând la eliminarea secrețiilor și la calmarea tusei persistente. În cazul otitei, inflamația se poate diminua semnificativ după câteva ședințe.
În funcție de tabloul clinic al copilului tău, apelează chiar astăzi la o salinoterapie pentru sănătatea acestuia!
De ce să alegi Salina Bucuresti SalRegia?
Salinoterapia este o metodă eficientă non-invazivă și 100% naturală de tratament pentru multiple afecțiuni respiratorii cu ajutorul aerosolilor salini uscați.
Click pe link pentru a vedea Listă prețuri salină. Abonamente sau ședințe ocazionale.
De acum cum poți achiziționa direct din site pachetul potrivit pentru tine.