pneumonie

Pneumonie

Cum să tratezi și previi o pneumonie la copii. Sfaturi și recomandări

 

Crearea unei familii este echivalentă cu apariția copiilor. Fragilitatea acestora în procesul de creștere poate reprezenta o adevărată provocare pentru cuplurile tinere.

Primii ani de viață trebuie să prezinte din partea părinților o atenție sporită în ceea ce privește sănătatea copilului.

Virozele și infecțiile, exacerbarea acestora din perspectiva simptomelor dar și identificarea rapidă sunt elemente principale pentru sănătatea copilului tău.

În cadrul acestui articol vom vorbi despre pneumonie la copii, o boală de altfel des întâlnită rândul celor mici.

Realizăm o scurtă documentare despre cauze, factori de risc și recomandări pentru că tu, din postura de părinte, să poți face față fiecărui eveniment negativ la adresa sănătății copilului tău.

 

Ce spun clienții despre noi?

YouTube player

 

Salinoterapia este o metodă eficientă non-invazivă și 100% naturală de tratament pentru multiple afecțiuni respiratorii cu ajutorul aerosolilor salini uscați.

Click pe link pentru a vedea Listă prețuri salină. Abonamente sau ședințe ocazionale.

De acum cum poți achiziționa direct din site pachetul potrivit pentru tine.

 

 

Ce este o pneumonie la copii?

 

Pneumonia în cazul copiilor poate lua forme grave și din acest motiv, înțelegerea și identificarea rapidă a simptomelor trebuie să implice și vizita la medic.

Fiind o afecțiune a căilor respiratorii, pneumonia are o largă răspândire în rândul copiilor de până la 5 ani, aceștia fiind vulnerabili și din cauza unui sistem imunitar mai deficitar.

O pneumonie la copii poate fi identificată ca și forme de manifestare în două mari categorii:

  • Pneumonie infecțioasă- generată de agenți patologici care acționează asupra sistemului respirator. Pneumonia pe bază infecțioasă este produsă de virusuri, bacterii sau paraziți iar accelerarea bolii poate fi determinată de un sistem imunitar deteriorat. De altfel, contractarea unor alte boli precum varicela sau rujeola pot exacerba simptomele asociate pneumonie copii.
  • Pneumonie neinfecțioasă- generată de anumite cazuri specifice precum inhalarea unui corp străin sau a unei substanțe chimice. De asemenea, există și alte tipuri de explicații asociate acestui tipar de pneumonie cum ar fi displazia capilară, hiperplazia celulară, etc.

 

Simptomatologie

 

Des confundată de către părinți cu gripa sau răceala, o pneumonie la copii se poate instala destul de brusc, pacientul având o stare de sănătate rapid deteriorată însoțită de tuse și febră, dificultate în respirație.

În funcție de poziționarea bolii (localizare în exteriorul sau interiorul plămânului), o pneumonie la copii poate genera și alte stări particulare cum ar fi junghiuri în zona toracică.

Pentru sugari pneumonia ia forma unui sindrom febril cu tuse și febră, vărsături și mai ales, refuzul de a mânca.

La preșcolari pneumonia poate fi identificată și prin intermediul durerilor la nivelul toracelui sau un nivel ridicat de sensibilitate asociat abdomenului, tuse.

Adolescenții prezintă de obicei cefalee, dureri abdominale, vărsături și în unele cazuri, diaree.

 

Care sunt factorii de risc pentru pneumonie la copii

 

La fel ca în cazul altor boli, se pot configura câțiva factori de risc care conlucrează la apariția unor forme mai grave de pneumonie la copii.

Câțiva dintre aceștia pot fi:

  • Naștere prematură– copii care sunt născuți prematur pot avea un deficit de lichid la nivelul plămânilor cu rol de protecție. În același timp, apariția pneumoniei se poate înregistra și în timpul spitalizării pentru o altă boală în funcție de contactul cu anumiți germeni;
  • Deteriorarea sistemului imunitar;
  • Astm;
  • Afecțiuni pulmonare;
  • Malformații la nivelul sistemului respirator;
  • Reflux gastroesofagian.

Indiferent de formele de manifestare și intensitatea acestora, părinții trebuie să apeleze rapid la un  control de specialitate pentru evidențierea unui diagnostic precis.

Doar personalul medical acreditat poate identifica precis cauza simptomelor, modul lor de manifestare și o schemă de tratament potrivită.

Vă prezentăm în continuare câțiva pași pe care medicii specialiști îi efectuează pentru a identifica pneumonie copii.

 

Stabilirea diagnosticului pentru pneumonie la copii

 

Investigațiile medicale pentru stabilirea diagnosticului se realizează doar de către medicul pediatru, anamneza este comunicată către părinți după efectuarea tuturor examinărilor implicite.

Suplimentar, pot fi efectuate și demersuri precum și investigații mai amănunțite, chiar investigații imagistice pentru vizualizarea anumitor modificări la nivelul plămânilor.

 

Tratament pentru pneumonie

 

Schema de tratament pentru pneumonia la copii poate fi diferențiată de la un caz la altul. Cele mai des întâlnite tipuri de tratamente sunt cele pe bază de antibiotice, antivirale și antitermice, mucolitice sau chiar administrarea de oxigen.

În ultimii ani, medicii specialiști au recomandat părinților tot mai des și implicarea salinoterapiei în ameliorarea simptomelor asociate pneumoniei. Cum poate terapia cu sare să ajute copilul să depășească cele mai critice faze în pneumonie?

În cele ce urmează îți vom oferi un răspuns documentat și atestat de către specialiști!

Ce este salinoterapia? Avantaje și beneficii pentru toate categoriile de vârstă

 

Fiind definit drept un procedeu de terapie care nu implică acordarea unei medicamentații specifice sau a unor suplimente, salinoterapia reprezintă inhalarea de aerosoli, atât prin intermediul căilor respiratorii cât și la nivelul pielii.

Efectele pe care aceasta le are asupra sănătății sunt multiple, ea conducând în mod iminent la reducerea unor simptomatologii asociate unor boli precum pneumonie, alergii, infecții la nivelul sistemului respirator sau inflamații, amigdalită sau laringită, dureri în zona gâtului.

 

Printre principalele efecte ale salinoterapiei trebuie să amintim și:

 

  • elementul antiinflamator;
  • ameliorare locală;
  • întărirea sistemului imunitar;
  • oxigenarea corectă a plămânilor;
  • contribuții pozitive pentru un somn mai bun;
  • reducerea stresului;
  • îmbunătățirea generală a stării de bine;
  • favorizarea expectorațiilor de mucus;
  • ameliorarea sforăitului;
  • ameliorarea simptomelor bolilor mai sus menționate.

Salinoterapia funcționează pe un principiu de reținut. Atât pielea cât și sistemul circulator preiau ionii de sare ce îi valorifică ulterior către principalele organe, favorizând eliminarea mucusului și a altor tipuri de secreții, absorbția unei cantități optime de oxigen în sânge.

Durata unei ședințe de salinoterapie poate diferenția de la o persoană la alta, în funcție de indicațiile medicului și alte boli asociate pe care le prezintă.

Există o serie de cercetări privind avantajele salinoterapiei asupra sănătății umane. Cercetătorii din zona medicală au observat îmbunătățiri vizibile ale stării de sănătate a pacienților care au urmat astfel de ședințe în interiorul salinelor.

Fie că vorbim despre spații amenajate cu sare extrasă direct din salină sau chiar vizite tematice în interiorul acestora, inhalarea de aerosoli este extrem de benefică pentru organele interne dar și pentru aspectul sănătos al pielii.

Dacă aveți posibilitatea de a realiza salinoterapie de câteva ori pe an, veți observa cu siguranță impactul pozitiv al acesteia asupra stării de bine.

Somnul este unul mult mai sănătos, tonusul mai ridicat iar afecțiunile medicale asociate cu inflamațiile net reduse.

Fă și tu o programare pentru o ședință de salinoterapie pentru a observa diferențele!

 

De ce să alegi Salina Bucuresti SalRegia?

YouTube player

 

Salinoterapia este o metodă eficientă non-invazivă și 100% naturală de tratament pentru multiple afecțiuni respiratorii cu ajutorul aerosolilor salini uscați.

Click pe link pentru a vedea Listă prețuri salină. Abonamente sau ședințe ocazionale.

De acum cum poți achiziționa direct din site pachetul potrivit pentru tine.