tratament sinuzita

Tratament sinuzita

Tratament sinuzită pe cale naturală 100%? Da, cu ajutorul aerosolilor salini din salină.

Citește articolul de mai jos să afli cum este posibil!

Sinuzita, o boală specifică sezonului rece, este o inflamație a mucoasei care îmbracă pereții sinusurilor paranazale, cu cauze bacteriene, virale, fungice sau alergice.

Ce este sinuzita?

Sinuzita este o inflamație localizată la nivelul sinusurilor, cavități cu aer poziționate în interiorul oaselor craniului, în jurul ochilor, nasului și obrajilor. Fiecare persoană are 8 astfel de cavități: 2 sinusuri maxilare, 2 etmoidale, 2 frontale și 2 sfenoidale.

Sinusurile sunt căptușite cu o mucoasă, care în cazul unei infecții se inflamează și își mărește volumul. Pentru că sinusurile sunt legate de nas printr-un mic canal, primul simptom al sinuzitei este înfundarea nasului, din cauza migrației acestui mucus.

Sinuzita este clasificată in funcție de mai multe aspecte. În funcție de gravitate și de modul de manifestare, există:

•    sinuzita acută: cea mai des întâlnită, inflamația cu secreție purulentă durează intre 2 și 3 săptămâni
•    sinuzita subacută: o complicație a celei acute și prelungire a bolii chiar și până la 3 luni
•    sinuzita cronică: uneori asimptomatică, aceasta poate dura mai multe luni, cu episoade mai agresive și perioade de repaus.

In funcție de zona unde apare, sinuzita poate fi: pansinuzită (afectează toate sinusurile) sau localizată într-un singur sinus. In funcție de cauză, sinuzita poate fi bacteriană, virală, fungică sau cauzată de alergii.

Salinoterapia reprezintă o metodă extrem de eficientă de tratament 100% natural pentru sinuzită, fără a fi nevoie de tratamente medicamentoase agresive.

Aerosolii salini uscați sunt particule extrem de fine de sare, care pătrund în sistemul respirator, și odată ajunși în sinusuri, vor produce o fluidificare a mucusului acumulat în exces, si astfel, prin eliminarea mucusului, iritația va dispărea complet.

Pentru tratament eficient este nevoie de mai multe ședinte de salinoterapie care să fie efectuate in mod regulat.

Click pe link pentru a vedea Listă prețuri salină. Abonamente sau ședințe ocazionale. De acum cum poți achiziționa direct din site pachetul preferat.

Cauze sinuzită

Uneori, sinuzita apare după o răceală obișnuită, virusul care a cauzat răceala migrând către sinusuri. Ne putem da seama de acest lucru dacă observăm că o răceală se prelungește mai mult de o săptămână, cu un nas înfundat în continuare și cu dureri de cap.

Printre factorii de risc se numără și deviația de sept, rinita, alergiile, aerul condiționat, frigul acut, umezeala, gazele toxice din aer.

Simptome sinuzită

Sinuzita debutează cu nas înfundat, la care se adaugă apoi o senzație de presiune în zona sinusurilor afectate, febră, dureri de cap, secreții nazale abundente și purulente, cu un miros neplăcut, pierderea mirosului.

Reține că sinuzita este frecvent întâlnită după o răceală sau o gripă.

Simptomele sinuzitei sunt deseori confundate cu cele ale unei răceli obișnuite, principala distincție pe care o putem face fiind aceea că o răceală afecteaza și gâtul, prin tuse și durere.

 • Durere sau tensiune la nivel facial
 • Nas înfundat
 • Pierderea mirosului
 • Tuse
 • Febră
 • Dureri dentare
 • Dureri oculare
 • Oboseală
 • edem (umflarea zonei) și sensibilitate în apropierea obrajilor, ochilor sau frunții
 • secreții de culoare verde sau galbenă, care se scurg din nas
 • durere de cap sinusală
 • o temperatură mare, de 38 de grade Celsius sau peste acest prag
 • respirație urât mirositoare.

Diagnostic și tratament sinuzită

Diagnosticul de sinuzită poate fi pus de medicul ORL, în urma unor investigații, deci dacă aveți simptome de sinuzită, vizitați de urgență un astfel de specialist.

Pe langa anamneză, verificarea istoricului medical și consultația de rutină, medicul vă va recomanda cu siguranță o radiografie a sinusurilor, pentru a putea depista inflamația acestora. Alte investigații care mai pot fi recomandate sunt tomografia computerizată (CT) și examenul endoscopic.

Tratament sinuzită se bazează pe antibiotice, antiinflamatoare și decongestionante nazale. In cazurile foarte grave, se poate interveni chirurgical pentru eliminarea secrețiilor din sinusuri.

Simptomele sinuzitei se pot ameliora semnificativ până la vindecare cu ajutorul salinoterapiei, un tratament 100% natural. Citește în continuare pentru a afla cum este posibil.

Complicatii sinuzită

In cazurile în care infecția este foarte gravă, tratamentul nu a fost început la timp sau nu a fost recomandat corespunzător, sinuzita acută se poate complica în sinuzită subacută.

Internarea se recomandă doar în cazul în care antibioticul trebuie administrat intravenos sau când pacientul nu răspunde la tratament, iar medicul trebuie să intervină chirurgical pentru a îndepărta o parte din țesutul care blochează sinusurile.

Cere sfatul farmacistului

Nu uita că și farmacistul te poate ajuta să tratezi sinuzita, sfătuindu-te în privința medicamentelor care te pot ajuta să calmezi simptomele:

– spray-uri nazale decongestionante sau picături – acestea pot fi folosite pentru a-ți desfunda nasul

– spray-uri nazale cu apă sărată sau soluții speciale, pentru a clăti interiorul nasului.

Mergi la medicul specialist în otorinolaringologie (ORL) dacă:

– simptomele tale sunt severe

– medicamentele contra durerii nu te ajută sau simptomele tale se agravează

– simptomele tale nu se ameliorează după o săptămână

– continui să ai episoade când sinuzita nu iți dă pace.

Cum poți trata singur sinuzita

Poți trata sinuzita, dacă ai o formă mai ușoară a bolii, fără să mergi la medic (insă nu uita că cel mai bine este ca medicul să iți pună un diagnostic corect), prin respectarea următoarelor recomandări:

•    să te odihnești bine
•    să bei lichide din belșug
•    să iei medicamente contra durerii, cum ar fi paracetamolul sau ibuprofenul
•    să eviți factorii care iți declanșează alergiile și să nu fumezi
•    să iți cureți nasul cu o soluție salină (apa cu sare), pentru a calma congestia

Totodată, poți încerca și urmatoarele metode:

– să ții un prosop cald și curat deasupra feței, câteva minute, de mai multe ori pe zi
– să inhalezi aburul dintr-un bol sau lighean cu apă fierbinte.

Sinuzită tratament cu sare

Salinoterapia reprezintă o metodă eficientă în tratarea sinuzitei pe cale naturală, fără a fi nevoie de tratamente medicamentoase agresive. Sarea este un puternic dezinfectant care curăță și igienizează zona afectată, iar după o cură de salinoterapie simptomele sunt semnificativ reduse și, în timp, microbii sunt eliminați din organism.

Ce sunt aerosolii salini uscați?

Aerosolii salini uscați sunt particule extrem de fine de sare, care pătrund în tractul respirator, unde se va produce o fluidificare a mucusului acumulat în sinusuri și, astfel, prin eliminarea mucusului, iritația sinusurilor va dispărea complet.

Pentru a fi eficientă, o cură de tratament sinuzită trebuie să conțină cel putin 10 ședințe care să fie efectuate cu o frecvență de 2-3 ședințe pe săptămână.

Sănătatea este bunul cel mai valoros pe care îl avem, indiferent de vârstă sau de categoria socială. Ai grijă de corpul și de mintea ta și bucură-te de beneficiile pe care curele de salinoterapie le au atât asupra organismului, cât și asupra minții – prin relaxarea completă pe care o oferă aceste sesiuni vindecătoare.

Alege pachetul care ți se potrivește și lasă cele mai fine particule de sare să îți ofere cea mai profundă curățare a plămânului și a întregului sistem respirator!

Click aici pentru a vedea oferta de pachete de salinoterapie.

Call Now Button